Fitness režim koji je transformirao Jeffa Bezosa: Hobotnica za doručak, 8 sati sna

Foto: EPA

DA ste cijeli život neumorno radili kako biste postali jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, moglo bi vam se oprostiti što želite usporiti, jesti dobru hranu i nagomilati nekoliko kilograma. Ali to nije bio slučaj s Jeffom Bezosom, koji se transformirao iz mršavog šefa knjižare u fit milijardera. Javnost je bila zaokupljena njegovom tjelesnom transformacijom, koja se naizgled dogodila preko noći 2017., kada se pojavio u pripijenom prsluku i pokazao mišićave ruke.

No istina je da Bezos nije mario za zdrav životni stil sve dok nije došao u srednje godine. Vjeruje se da ga je na promjenu 2017. godine potaknula Amazonova akvizicija Whole Foodsa, zdravstveno osviještene trgovine mješovitom robom.

Za uspjeh je zaslužno osam sati sna

Postoje klinički dokazi da je san nužan za kognitivno funkcioniranje, raspoloženje i mentalno, kardiovaskularno, cerebrovaskularno i metaboličko zdravlje. Jeff Bezos razumije da je dobra higijena spavanja jednako važna kao i tjelovježba.

"Meni je potrebno osam sati sna. Bolje razmišljam, imam više energije i bolje sam raspoložen", rekao je na konferenciji u Ekonomskom klubu 2018.

Religiozno vježba sa slavnim trenerom

Bezos radi s trenerom Wesom Okersonom, koji je zaslužan za pripremu Toma Cruisea za njegov triler Valkyrie iz 2008. godine. Okerson strastveno zagovara vježbe s malim opterećenjem i velikim otporom, kao što je veslanje. Također, potiče svoje klijente da vježbaju vani. Najdraži treninzi su mu trčanje uzbrdo i nizbrdo, vožnja kajakom i surfanje.

Foto: Profimedia

Zdrav postotak tjelesne masti za muškarce od 40 do 59 godina je između 11 i 21 posto. Spuštanje ispod tog praga može dovesti do ispijenog izgleda. Korisnici interneta koji pomno prate Bezosovu transformaciju smatraju da se on nalazi između 12 i 14 posto.

Slijedi visokoproteinsku dijetu

Bezos jede puno proteina, koje kombinira s namirnicama s puno zdravih masti, poput avokada. Okerson je zagovornik keto dijete pa ne bi čudilo da i slavni milijarder slijedi taj pristup.

Bezos je jednom prilikom otkrio da mu je omiljeni doručak mediteranska hobotnica s krumpirom, slaninom i jogurtom od češnjaka, a od poslastica obožava hrskave grickalice i McDonald’sov hamburger.

Glasine o steroidima

Postoje glasine da je Bezos doveo tijelo u formu pomoću injekcija testosterona. S obzirom na njegovu dob od 59 godina, mnogi sumnjaju da je mogao postići takav izgled bez pomoći nekih lijekova. 

Dermatologinja Roberta Del Campo izjavila je: "Nema šanse da je to rezultat samo dijete i tjelovježbe", a dr. Cameron Sepah dodao je: "Vjerujte mi, Bezos farmakološki povećava svoj testosteron - pogledajte mu ruke!"

Bezos je demantirao te glasine. Anonimni izvor blizak milijarderu rekao je TMZ-u 2021. da su "100 posto lažne".

Pročitajte više