Ideja za ručak: Hladni zeleni smotuljici od piletine, avokada i zelene salate

Foto: 123rf

DOSTA vam je salate i dosadnih ručkova - donosimo vam jednu malo drugačiju ideju kako kombinirati piletinu i zeletu salatu na način na koji ih do sada, sigurni smo - niste kombinirali. 

Da vaša "salata" bude bogatija, da vas više zasiti, a jednostavno ju je ponijeti i na posao - donosimo vam recept za ove ukusne, zdrave, hranjive i zasitne zelene, hladne smotuljke. 

Za njih vam treba: 

1 zreli avokado

2 žlice kiselog vrhnja

1 žlica limunovog soka

2 žlice mljevenog svježeg korijandera

2 žlice sitnog sjeckanog crvenog luka

1 režanj češnjaka sitno sjeckanog 

2 komada pilećih prsa bez kože, izrezane na kockice

Sol i papar 

8-10 listova zelene salate 

Priprema: 

Piletinu skuhajte ili prepecite na naglo, s par kapi ulja. 

U blender stavite avokado i dobro ga izmiksajte, potom mu dodajte kiselo vrhnje i sok od limuna te još malo pomiješajte. Potom dodajte sve ostale sastojke uključujući i kockice piletine te lagano pomiješajte da se svi sastojci sjedine. 

Listove salate operite i malo začinite (po želji), a potom jednostavno napunite i umotajte u list salate. 

Količina je dostatna za 8-10 smotuljaka, ovisno o veličini. 

U slast!

Pročitajte više