Ideja za ručak ili međuobrok: Slani špinat kolač

Foto: 123rf

SLANI špinat kolač savršen je kao međuobrok, ili pak kao prilog uz proteinski dio obroka.

Može se konzumirati u toploj, ali i ohlađenoj varijanti.

Činjenica je kako sportaši koji konzumiraju veći broj dnevnih obroka iziskuju jelo koji se može pripremiti u većoj količini i kao takvo konzumirati kroz više dnevnih obroka. 
 
Sastojci:

500 g svježeg špinata
 
20 g skute sira
 
4 jaja
 
2 bjelanjka 
 
1 čajna žlica mljevenog bosiljka
 
4 prstohvata soli
 
1 prstohvat papra
 
Priprema:

  1. Skuhajte špinat te ga ocijedite, nasjeckajte na sitno i ostavite da se ohladi
     
  2. Štapnim mikserom umiksajte 4 cijela jaja i 2 bjelanjka
     
  3. Sve sastojke izmiješajte u kompaktnu smjesu te ulijte u kalup za pečenje koji prethodno obložite papirom za pečenje
     
  4. Pećnicu zagrijte na 180 °C te pecite 20 min
     
Kao što smo već prethodno napomenuli, ovo jelo može biti međuobrok, ali jednako tako i prilog uz proteinski dio obroka.

Kao prilog, slani špinat kolač zaista odgovara uz svaki izvor proteina, a mi osobito preporučujemo da isprobate kombinaciju bijele ribe i slanog špinat kolača.
 

Dobar tek! 

Pročitajte više