Izgubila je 84 kilograma i odlučna je da se uskoro riješi i ove grozne obješene kože

Foto: Instagram

NJEN put nije bio lak. Nekad je težila čak 180 kilograma, a iako je danas ekstra ponosna na sve što je učinila - ne staje dok svoje tijelo praktički prvi put u životu dovede u granice normale. Iako ima tek 24 godine njen je život bio pravi pakao.

"Odrastala sam s petero braće u obitelji koja je prvenstveno - toksična. Od kako znam za sebe mi smo jeli samo junk food, i to one najgore vrste. Nebitno koje doba dana - hranili su nas slatkišima i samo gotovom hranom. Nisam ni znala za drugačije i naravno kako samo odrastala tako su moje salo postalo moje nezadovoljstvo, a nitko u obitelj nije nikada ni pomišljao da nam da neku zdravu podršku u životu", opisala je svoju mladost Kayla Butcher, Kanađanka kojoj je već s 14 godina dijagnosticirana depresija, a liječila ju je - naravno - s još hrane.

Do 16 godine još se pomalo bavila i sportom, no tada je jednostavno postala preteška i nakon što su je izbacili sa Softballa depresija se još pogoršala, a kilogrami i dalje nastavili rasti.

Svakodnevna borba

No, Kayla je željela nešto promijeniti i prvo što su joj svi preporučivala bila je operacija želudca. No, kako je poznato, gotovo svi koji se žele podvrći tom složenom operativnom zahvatu morala je proći rigorozne dijete, morala je početi redovno vježbati, da bi uopće stigla do operacijskog stola. A čak i nakon operacije nije još dugo smjela jesti puno.


Tako je naravno morala proći brojne kure sa stručnjacima, morala je prvi put u životu naučiti što znači zdrava prehrana.

"Za mene je to bila svakodnevna borba, ali sam bila odlučna doći do svog cilja i prvi put u životu uživati u pogledu u ogledalo.", izjavila je.

Skroz novi život

No iako je uz pomoć kompletnog "novog" života uspjela skinuti polovicu svojih nekadašnjih kilograma i doslovno se prepoloviti - njeno samopouzdanje još uvijek nije na vrhuncu. Naravno - zbog kože, zbog čak 9 kilograma viška kože koja je neminovno ostala izdajnički visiti na njenom tijelu. 

Iako imam liniju na koju sam toliko ponosna, nažalost - još uvijek si ne mogu priuštiti ponosnu šetnju u bikiniju. Tek kada ću to moći bit ću istinski sretna i vjerujte ponosna na svoje tijelo onako to nikada u životu nisam mogla.

Zato je Kayla odlučila potražiti i malo podrške javnosti - na stranici GoFundMe objavila je svoj projekt - plan joj je skupiti dovoljno novca s kojim će si moći priuštiti uklanjanja viškova kože, a mi joj samo možemo poželjeti da će već uskoro prikupiti dovoljno sredstava da konačno postane onakva kakva želi biti. Lijepa, puna samopouzdanja i nesputana - jer to je zaista zaslužila sada kada konačno više nije dijete i konačno može reći da o njoj brine netko tko je svjestan važnosti zdravlja i zdrave prehrane. 

 

Pročitajte više