Juha od jagoda - za nadolazeće vruće dane

Foto: 123rf

JUHA od jagoda trebala bi slatkoćom oduševiti nepce baš svakog sportaša. 

Ova juha, između ostaloga, sadrži vlakna, vitamine i minerale te čak i malu količinu proteina. 
 
Izvrsna je i ohlađena te, kao takva, izrazito prikladna za konzumiranje u nadolazećim vrućim danima. 

Sastojci:
 
300 g jagoda
 
200 g cvjetače
 
3 dcl nezaslađenog rižinog mlijeka
 
1 bjelanjak
 
1 prstohvat soli
 
Priprema:
 
  • 1. Bjelanjak ručnim mikserom izmiksajte u snijeg
     
  • 2. Cvjetaču kuhajte dok u potpunosti ne omekša 
     
  • 3. Štapnim mikserom izmiksajte kuhanu cvjetaču te 200 g jagoda kako biste dobili pire
     
  • 4. U posudi za kuhanje u trajanju od 5 min kuhajte načinjen pire, nezaslađeno rižino mlijeko, snijeg od bjelanjka te 100 g jagoda, koje prethodno narežite na komade željene veličine
     
Dobar tek!

Pročitajte više