Kako je ova žena uspjela svoje salasto dupence pretvoriti u čeličnu guzu?

Foto: Instagram

PREDSTAVLJAMO vam Nessu, 40-godišnjakinju iz Luksemburga koji se cijeli svoj život bavila košarkom i doslovno jela što god je htjela jer baš nikada nije imala problema s linijom. 

No, ne samo da su stigle godine već je i njena poslovna rutina odjednom počela znatno utjecati na njeno tijelo. Posao je jednostavno zahtijevao sate i sate neaktivnog sjedenja pa su i njeni kilogrami polako počeli rasti. Vremena za aktivnost bilo je sve manje, stres je postajao sve izraženiji, umor sve veći... i samim je time sve manje počela brinuti o svom zdravlju i organizmu. Sve dok se jednoga dana nije šokirala prizorom kojeg je ugledala u ogledu. 

Bilo je to prije manje od godinu dana kada je odlučila nešto  poduzeti po tom pitanju jer stalni stres, umor i neaktivnost počeli su zaista nagrizati njeno zdravlje, a posebno njeno raspoloženje. 

Nije njena guza stoga bila jedini motiv da se pokrene. Jednostavno je osjetila da je vrijeme da se pokrene inače će se doslovno "zabiti" u stolac i u krevet.  

Odabrala je da će početi s vježbanjem u teretani, prema intenzivnom HIIT programu Kyle Itsines (BBG) koji se većinom bazira na vježbama u kojima je jedino opterećenje težina tijela, a odlučila je da će treninge raditi ujutro. Prije nego uopće počne sa svojim poslovnim danom. 

>>>Zanijemit ćete od transformacija koje pruža BBG program<<<

Prvih nekoliko tjedana bilo joj je užasno naviknuti se na novi ritam buđenja u 5 ujutro, sve dok nije došla do točke da se počela buditi sama, prije alarma i s jakom voljom za treningom. 

Nakon šest mjeseci posvećenosti, rezultati su već bili prilično vidljivi. I to ne samo na njenom tijelu već ono puno važnije - njeno je raspoloženje bilo znatno bolje, bolje se nosila sa stresom, bolje je spavala, i uopće se osjećala puno, puno bolje, No, nakon šest mjeseci, što se tiče njenog tijela, nastupila je stagnacija i koliko god da se trudila, pomaci su bili mikroskopski. 

Sve dok nije shvatila u čemu još griješi. 

"Iako sam stvarno pazila što jedem, vodila se formulom 80:20, međutim ono na što nisam obraćala pozornost bile su veličine porcija i uopće redovni obroci. Tako je bilo dana kada sam preživjela na unosu od 1.000 kalorija iz dva dnevna obroka, a nekada sam si priuštila i 3.000 kalorija. No takav režim očito nije bio dobar, unatoč zdravoj hrani, jer nije bio dobro prilagođen mojim individualnim potrebama - uključujući sjedenje, rad i trening, ali sve dok nisam potražila stručnjake koji će mi složiti svakodnevni plan prehrane, stagnacija je i dalje bila na snazi.", ispričala je za Cosmopolitan. 

"Nakon pravih savjeta prebacila sam se na režim 5-6 uravnoteženih obroka. Jela sam svakih dva do tri sata s totalnim unosom od oko 1.900 do 2.000 kalorija na dan.", objasnila je te se nadovezala da je u tom periodu već počela koristiti i utege pa je svako jutro, prije treninga, obavezno doručkovala prvo proteinski shake, a potom i zobene pahuljice s voćem i orašastim plodovima. Sve to prije treninga, a na posao je počela nositi i po dvije-tri unaprijed pripremljene porcije kako bi izbjegla brzinske i nezdrave obroke kakvima se obično hranimo na poslu. 

Ovo je primjerice njena zdrava zaliha koje je uvijek pripremala za nekoliko dana unaprijed, obično vikendom ili usred tjedna, ovisno naravno i s kojim je sve namirnicama baratala.  

 A uvečer je obavezno pripremala svježi obrok - primjerice jaja sa špinatom i rajčicama, ili tost s maslacem od kikirikija i bananama, salate s lososom, komadićima piletine, ribom. A kada je osjetila glad jednostavno je posegnula za kojim rižinim kolačićem. 

Jedino si je vikendima dozvoljavala malo griješenja. 

A onda su i rezultati opet počeli stizati. 

"Kako nisam osoba koja se toliko povodi brojkama, posebno ne kilažom, slikanjem sam pratila svoj napredak. Posebno sam pratila svoju stražnjicu koja je doslovno na moje oči dobivala novi oblik. Vježbom i pravilnom prehranom uspjela sam u relativno kratko vrijeme doslovno iscijediti svoju mekanu, kvrgavu guzu koja se počela pretvarati u jednu čeličnu, besprijekornu stražnjicu, a obujam stražnjice i bedara postajao je sve manji, kao što se i vidi na ovim fotografijama.  

I iako će se nekome možda činiti da je njen tempo treniranja malo pretjeran - trenira 5-6 puta u teretani po 45 do 55 minuta, i uz to još i kod kuće odradi kakav "internet" izazov, no ona kaže - ništa me toliko ne veseli kao naporan trening koji mi razbistri glavu, a od tijela čini čuda. 

Od tih 5-6 treninga u tjednu dva dana radi kardio program koji uključuje sve - od hodanja i trčanja na raci do intervala visokog intenziteta koje odrađuje skokovima, vježbama na ergometru te vježbama s vijačom. 

>>>BBG je zakon. Ovo su rezultati nakon samo 6 mjeseci rada<<<

Jednom tjedno obavezno odradi jedan full body trening, a ostatak vremena, ovisi o danima, radi klasične vježbe s utezima. I to, kako kaže, sve većim kilažama od kojih su njeni mišići sve veći, okrugliji, sve čvršći, pa tako i njena guza još uvijek narasla onako kako će tek "narasti". 

I samo da se zna koliko je kilaža nebitna stvar u ovakvim zgodama, jer otkako je startala s ovim programom dobila je ukupno 4 kilograma. Ne skinula već dobila. A razlika u njenoj liniji i više je nego očita. Pozitivno - naravno.

 

 

 

 

Pročitajte više