Keto dijeta uzrokovala je pravi rat: Slavni meteorolog napao Jillian Michaels

Foto: Instagram / Twitter

TRENERICA Jillian Michaels misli da je ketogena dijeta loša, ali meteorolog Al Roker se s tim ne slaže. Dapače, na društvenim mrežama ju je prozvao nakon što je izjavila da keto dijeta nije zdrava i efikasna.

"Dakle, Jillian Michaels kaže da je keto dijeta loša ideja. Žena koja promovira nasilje, deprivaciju i manipulaciju pred kamerama zbog mršavljenja. To zvuči kao loša ideja", poručio je na Twitteru referirajući se na njeno ponašanje u reality showu "The Biggest Loser" koji se emitirao od 2004. do 2016. godine, a u kojem je sudjelovala kao trenerica timova koji se međusobno bore tko će izgubiti više kilograma.

Naime, Roker je pobornik ketogene dijete od 1. rujna prošle godine, otkako je odabrao takav režim prehrane.

"Vidim samo da sam boljeg zdravstvenog stanja, najviše to primjećujem po pitanju kolesterola u krvi i smanjenom krvnom tlaku. Želim reći, što god djeluje na vas, djeluje. Na obje strane postoje oni koji će reći da je nešto dobra ideja i neki kojima nije. Mislim da je odluka na svakom pojedincu koji bi se trebao konzultirati s liječnicima i drugim profesionalcima", pojasnio je Roker.

Michaels je pak na ovu prozivku odgovorila videom u kojem je Rokera izazvala na debatu. 

"Osobni napadi su nepotrebni i ispod naše razine. Zaista te cijenim, mislim da to znaš, i tijekom godina imam samo pozitivna iskustva", poručila je Rokeru.

Sve je počelo kada je 44-godišnja trenerica za časopis Women's Health izjavila da ne razumije zašto itko misli da je keto dijeta dobra. 

"Loša je zbog milijun razloga. Vaše stanice se sastoje od proteina, masti, ugljikohidrata i nukleinskih kiselina. Kada ne konzumirate jedan od tri makronutrijenta koje sam spomenula, izgladnjujete se. Svi makronutrijenti su važni za cjelokupno zdravlje", upozorila je pojasnivši da se ketogena dijeta temelji na smanjenom unosu ugljikohidrata i povećanom unosu masti, a njome tijelu uskraćujemo esencijalne nutrijente.

Njen stav podržale su brojne stručnjakinje i influencerice iako zvijezde poput Halle Berry i Jenne Jameson, koje se mjesecima pridržavaju pravila takve dijete, tvrde da se nikad nisu osjećale bolje.

Pročitajte više