Liječnik otkriva kada bismo trebali jesti doručak ako želimo smršavjeti

Foto: Pexels

Doručak se često smatra najvažnijim obrokom u danu, a ako je dobro izbalansiran, može osigurati osnovne hranjive tvari i energiju za ostatak dana. Međutim, nije važno samo što jedemo za doručak, već i kada jedemo. Stoga je liječnik Michael O. McKinney otkrio idealno vrijeme kada bismo trebali jesti svoj prvi obrok.

"Jedenje doručka sat vremena nakon buđenja poklapa se s prirodnim cirkadijalnim ritmom tijela, čime se poboljšava metabolizam i potrošnja energije tijekom cijelog dana. Kada hranimo svoje tijelo rano ujutro, to pokreće metabolizam tako da nismo pretjerano gladni tijekom dana", objasnio je liječnik za SheFinds.

Kada ujutro doručkujemo, naš se metabolizam pokreće, što dovodi do učinkovitijeg sagorijevanja kalorija tijekom dana.

Redovito jedenje doručka može pozitivno utjecati na metabolizam

"Također normalizira šećer u krvi, što sprječava želju za nezdravim grickalicama kasnije tijekom dana. Nadalje, zdrav doručak sastavljen od proteina i vlakana osigurava kontinuirano oslobađanje energije potrebne za povećane tjelesne aktivnosti, što dovodi do većeg sagorijevanja kalorija", ističe McKinney.

Napominje da svakodnevni doručak smanjuje učestalost jedenja, istovremeno nas održava zadovoljnima i potiče naš metabolizam, što pomaže u održavanju zdravih navika i skidanju kilograma.

Ipak, McKinney naglašava da učinak doručka nije samo u tome kada jedemo; naš izbor hrane za doručak također igra značajnu ulogu. "Trebali biste jesti uravnotežen doručak kao dio svoje svakodnevne rutine i poticati dobre prehrambene navike tijekom cijelog dana", zaključio je liječnik.

Pročitajte više