Liječnik tvrdi da postoje četiri trika zahvaljujući kojima ljudi mogu postati viši

AKO ste ikad zavidjeli svojim prijateljima koji su malo viši od vas, jedan liječnik tvrdi da postoje čak četiri načina kako možete narasti do njihove visine.

Objavljujući na TikToku dr. Brian Boxer Walcher je odgovorio na pitanje jednog korisnika kojeg je zanimalo ima li visina veze isključivo s genetikom te možete li učiniti nešto da postanete viši.

@brianboxerwachlermd

Reply to @drippy_moises Is height all genetics or can you do something to get taller? #taller #growtaller #growth #doctorsoftiktok

♬ original sound - Dr. Brian Boxer Wachler, MD

Dr. Walcher kaže da se samo 60 posto visine prenosi genetikom.

"To znači da na 40 posto možemo utjecati", dodao je.

Evo četiri ključna koraka koja je dr. Walcher poduzeo kako bi postao viši i dodao da su oni "potkrijepljeni istraživanjima", ali nije otkrio o kojim se istraživanjima radi.

"Broj jedan, spavao sam otprilike osam do devet sati na noć, a u tinejdžerskoj dobi je to jako važno jer tada vaše tijelo oslobađa hormone rasta i tada rastete", otkrio je.

Sljedeći savjet se odnosi na ispijanje kravljeg mlijeka. Kako kaže, pije jako puno kravljeg mlijeka koje, prema njemu, utječe na hormon rasta te pomaže tinejdžerima u rastu. Međutim, objasnio je da, recimo, bademovo mlijeko neće imati isti učinak, prenosi The Sun.

Treći savjet je dizanje utega. Na kraju, smatra da je za viši rast važno i ispravno držanje tijela.

Ipak, istaknuo je kako vam ni ove četiri stvari ne mogu garantirati da ćete narasti do željene visine.

"Ali zahvaljujući medicinskim studijama barem znamo da te stvari mogu pomoći", zaključio je.

Pročitajte više