Ljeto samo što nije: Ovim vježbama udahnite život svojim trbušnim mišićima

Foto: Instagram

IAKO nam se ljeto opasno približilo, svoje trbušne mišiće još uvijek stignete pripremiti za pokazivanje na plaži, prema riječima poznate fitness trenerice Kelsey Wells koja savjetuje tri savršene vježbe za čvrst i ravan trbuh.

X Plank

Započnite visokim plankom tako da stopala postavite u širinu ramena. Stisnite trup, podignite kukove i povucite se prema nogama. Desnom rukom dohvatite lijevu nogu. Vratite se u početni položaj i ponovite isto to lijevom rukom i desnom nogom. Napravite deset naizmjeničnih ponavljanja. 

Podizanje nogu iz ležećeg položaja

Legnite na leđa, ruke stavite pod stražnjicu s dlanovima okrenutima prema dolje. Donji dio leđa mora biti zalijepljen uz tlo. Polako podignite noge tako da s bokovima tvore kut od 90 stupnjeva. Napravite deset ponavljanja. 

Ruski twist

Sjednite na prostirku držeći girju ili bučicu na prsima. Koljena savijte pod kutem od 90 stupnjeva. Čvrsto se držite u toj poziciji. Počnite pokretima ruku, gdje ih gurate u jednu stranu koliko god najviše možete, pa to isto radite s drugom stranom u istoj poziciji. Ovi pokreti lijevo i desno formiraju jednu seriju. Snaga koju imate mora dolaziti iz vašeg abdomena, a ne iz ramena ili ruku. Napravite deset naizmjeničnih ponavljanja. 

A kako bi vam bilo lakše izvesti sve tri vježbe, Kelsey je pripremila i video za Women's Health. 

 

Pročitajte više