Ljubljenje bi vam moglo pomoći da postignete vitku liniju o kakvoj maštate

Foto: 123RF

AKO vam se danas baš i ne ide u teretanu, dio kalorija mogli biste potrošiti razmjenjivanjem nježnosti s partnerom. To su potvrdili i rezultati istraživanja objavljenog u Archives of Sexual Behavior, koji tvrde da ljubljenje ima brojne benefite za vaše zdravlje, a između ostalog njime možete potrošiti određen broj kalorija.

"Jednostavni poljupci sagorijevaju samo dvije do tri kalorije, dok strastveno ljubljenje troši između pet i 26 kalorija u minuti", stoji u tom izvješću. Iako se možda to čini kao zanemariva brojka, ako provedete pola sata ljubeći se, mogli biste potrošiti i do 180 kalorija što je zapravo više od 30 minuta hodanja brzinom od 4-8 km/h, košenja trave ili pranja automobila.

Također, prema mišljenju stručnjaka, jedan poljubac aktivira čak 30 mišića u vratu i licu te tako održava kožu čvrstom i zategnutom, ali i sprječava nastanak bora. Osim toga, ima blagonaklon utjecaj i na metabolizam.
"Tijekom stvarno strastvenog poljupca, brzina metabolizma može se čak udvostručiti", tvrdi ravnatelj Sveučilišta Louisville, Bryant Stambord, te je dodao da tijekom ljubljenja naše tijelo brže i učinkovitije sagorijeva masti i ugljikohidrate.

Pročitajte više