Manekenka dobila 20 kilograma pa priznala: "Nikada nisam bila sretnija"

Foto: Instagram

NJENA pozitivna energija i stav prema životu jednostavno su zarazni pa ne čudi što su mnogi zahvaljujući njenom primjeru naučili kako izgraditi samopouzdanje. Ona je plus-size model Iskra Lawrence i na društvenim mrežama neumorno promiče ljubav prema vlastitom tijelu. Ne skriva da odbija retuširati celulit i strije, a često ističe i da obožava sve svoje "nesavršenosti". 

No nije oduvijek sve bilo tako bajno. Trebalo je proći puno vremena prije nego što je i sama prihvatila svoje tijelo upravo onakvo kakvo jest. Sada je otkrila kako se to dogodilo tek kada je dobila 20 kilograma.

Naime, nekada prije, Iskra je izgledala potpuno drugačije.

S obožavateljima je podijelila priču o tjelesnoj dismorfiji, poremećaju koji podrazumijeva zaokupljenost umišljenom manom tjelesnog izgleda od kojeg je i sama patila.

"Nadam se da ću vas potaknuti da shvatite kako je ono što osjećate potpuno normalno, ali i da postoje pomoć i nada", napisala je.

Objavila je dvije fotografije. Jednu iz vremena kada je, kako kaže, zadovoljavala standarde "ljepote i tuđih očekivanja", a svejedno bila nesretna, i drugu koja prikazuje kako izgleda danas. Iako će mnogi reći da sada ima višak kilograma, više se ne opterećuje tuđim mišljenjima.

"Iako sam tada bila puno manja, nisam bila ni psihički zdrava ni toliko sretna koliko sam sada", istaknula je te zaključila: "Moja vrijednost se ne mjeri kilogramima ili veličinom koju nosim."

Pročitajte više