Mark Zuckerberg otkrio zbog čega je prestao trčati

Foto: EPA

MARK Zuckerberg kaže da trčanje više nije dio njegove rutine vježbanja jer mu ne pomaže odvratiti misli od posla. Osnivač Mete u podcastu Joea Rogana podijelio je detalje svoje jutarnje rutine.

"Ujutro se probudim, pogledam svoj telefon i vidim milijun poruka koje obično nisu dobre. Ljudi mi žele osobno reći neke stvari. To je kao da se probudite i netko vas udari u trbuh", rekao je govoreći o tome koliko je preopterećen kada uzme mobitel u ruke.

Zuckerberg smatra da ujutro treba resetirati tijelo i biti produktivan kako ne bi bio toliko pod stresom, zbog čega se okrenuo vježbanju. Iako trenira sat do dva, priznaje da izbjegava trčanje.

"Puno sam trčao, ali problem je što pritom možete puno razmišljati", pojasnio je.

Jutarnja rekreacija mu je i dalje jako važna

Zbog toga se počeo baviti borilačkim vještinama i surfanjem, aktivnostima tijekom kojih mora biti fokusiran na ono što radi: "Super je što vas obje stvari fizički angažiraju, jednako kao i intelektualno. Ako ne obraćate pozornost samo jednu sekundu, završit ćete na dnu."

Osnivač Facebooka ističe da mu je jutarnja tjelovježba vrlo važna jer mu pomaže održati energiju i fokus ostatak dana.

"Nakon sat ili dva vježbanja spreman sam krenuti rješavati bilo koji problem koji imam na poslu toga dana", tvrdi.

Tijekom pandemije je postao tjelesno aktivniji

Zuckerberg je također rekao da je s obitelji puno vremena tijekom pandemije provodio na Havajima, što mu je dalo priliku da bude aktivniji.

"Mrzim samo sjediti za stolom. Moja razina energije i raspoloženje te način komunikacije temelje se na tome koliko sam fizički aktivan", naveo je.

Zato je svakodnevno vježbao u oceanu prije nego što bi počeo raditi.

"Surfanje, vožnja hidrogliserom i rano ustajanje pomogli su mi da se osvježim prije sastanaka. To nije nešto što sam mogao raditi u Palo Altu", zaključio je.

Pročitajte više