Neuroznanstvenik: Izbjegavajte ova pića jer uzrokuju upalu i čine vašu kožu starijom

Screenshot: TikTok

Na zdravlje naše kože ne utječu samo proizvodi koje na nju nanosimo, već i ono što konzumiramo također igra važnu ulogu. Neuroznanstvenik Robert Love na TikToku je otkrio tri pića koja negativno utječu na zdravlje kože, dehidriraju je i mogu uzrokovati upalu. Podijelio je kako je treći napitak na popisu iznenađujući jer zapravo može biti zdrav.

1. Alkohol

Dok povremene studije povezuju neke zdravstvene dobrobiti s umjerenim konzumiranjem alkohola, dugoročni učinci općenito nisu dobri.

"Alkohol stari vašu kožu. Prvenstveno to čini dehidracijom kože. Također, stari mozak i tijelo te je štetan za crijeva, ali i za jetru. Sve te stvari čine alkohol izuzetno štetnim za vašu kožu, cijelo vaše tijelo i zdravlje", rekao je Love u videu.

2. Gazirana pića

Gazirana pića prepuna su šećera koji povećavaju razinu glukoze u krvi. Neuroznanstvenik upozorava da bi to moglo povećati upalu, što je jedan od primarnih uzroka starenja i starenja kože.

@robertwblove AVOID These Three Drinks…because they can make your skin look older. #antiaging #aging #skin #healthandwellness #inflammation #coffee #caffeine #sugar #robertwblove ♬ original sound - Robert Love

3. Kava

Dok je kava prepuna zdravstvenih prednosti, uključujući činjenicu da je dobra za mozak i crijevne bakterije, kofein je diuretik. Love objašnjava: "To znači da vas dehidrira. Dakle, kofein može dehidrirati tijelo i kožu te čini da vaša koža izgleda starije." Ipak, otkrio je trik koji nam može pomoći da uživamo u kavi bez štetnih posljedica za kožu.

"Volite li kavu ili pića koja sadrže kavu, svakako pijte puno vode jer to može osigurati da kofein bude zdrav za vas, a i vaša koža će sjajno izgledati", zaključio je.

Pročitajte više