3 razloga zbog kojih biste se odmah trebali prebaciti na javorov sirup!

Foto: 123rf

SOČNI i močni šećer bogova, taj predivni javorov sirup stvarno bi trebao biti dio kućne "apoteke" svakog doma, a posebno doma onih koji žele zdravo smršaviti.

Mislite da se šalimo, da je taj ljepljivi, gusti sirup dobrodošao u vašem planu prehrane?

Naravno! Pa javorov sirup jedan je od zdravijih šećera na svijetu! Zato kada vam dođe želja za slatkim, ili radite jelo u kojem nedostaje malo šećera - možete posegnuti za stevijom, ali, svakako možete i za bočicom ukusno javorovog sirupa.

Ako još uvijek ne vjerujete, evo vam tri dobra razloga zašto bi već sada trebali poći u nabavku.

1. Javorov sirup poznat je po tome što jako dobro regulira šećere u krvi i drži ih u dobrom balansu te je doista jedan od rijetkih prirodnih sirupa koje možemo naći na tržištu. Postoje modificirane verzije poput sirupa od agave, no za razliku od modificiranih glukoza, javorov sirup ima puno niži glikemijski indeks, uz to je i dobar antioksidans, a kako je dosta sladak brzo će zatomiti vašu želju za slatkim ili daljnjim posezanjem za još slatkoga.

2. Ima i visok udio cinka i magnezija. Magnezij je odličan jer će podići vašu raznu testosterona, a koji će potom pomoći bržoj razgradnji masti te ubrzati jačanje mišića. Što se pak cinka tiče - stručnjaci koji su pomagali osobama pri mršavljenju često su savjetovali da uzimaju povećanu dozu baš cinka jer on ima nezamjenjivu ulogu u probavi hrane odnosno metabolizmu proteina, masti i ugljikohidrata. I ne samo to! Dokazano je da samo 30 miligrama cinka dnevno povoljno djeluje i na razinu hormona sitosti te regulaciju glukoze u krvi.


3. Pomaže u probavi i protiv napuhavanja. Osim što je sam sirup brže i lakše probavljiv od bilo kojeg drugog, a posebno običnog šećera, malo sirupa pomoći će vašoj probavi i riješiti vas nadutosti.



Nisu li to sasvim dobri razlozi da ga nabavite i da vaša skorašnja tura proteinskih palačinki dobije novo, zdravije sladilo.

U slast!

Pročitajte više