Nina Martina otkrila recept za pizzu koju morate probati: Brza, ukusna i zdrava

MNOGI su i dalje, nažalost, uvjereni da zdrava prehrana nikako ne može biti i ukusna. No sve je više onih koji se trude vlastitim primjerom dokazati upravo suprotno. Bivša natjecateljica showa Život na vagi Nina Martina Korbar jedna je od njih.

Na svom Instagramu rado dijeli zdrave recepte od kojih rastu zazubice, poput recepta za kruh u kojem ćete moći uživati bez grižnje savjesti ili pak onog za prefine zdrave kekse.

Ovog puta na red je došao i jedan klasik, omiljen ljubiteljima brze hrane - pizzu. Naravno, Nina prakticira zdraviju, ali podjednako ukusnu verziju pizze.

"Želite ful ukusnu, brzu, jednostavnu i healthy verziju pizze? Ovo je onda recept za vas", obećala je na početku svoje objave te je podijelila i recept.

Sastojci za lažno tijesto:

250 grama lanenih sjemenki
120 grama parmezana ili 1 sirni namaz
2 jaja

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

"U zdjeli pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Bit će malo ljepljiva, ali to je ok. Pustite ju da odstoji 5 minuta da postane lakša za razvlačenje. Malo namočite ruke i smjesu ravnomjerno rasporedite po papiru za pečenje, ne pretanko", savjetuje ona.

Tijesto pecite oko osam minuta, izvadite ga van, stavite na njega kečap i sastojke po želji te pecite još 10 minuta.

Dobar tek!

 

Pročitajte više