Njam, njam, njam - jeste li za slasne fit quesadillas?

Foto: Pinterest

U POTRAZI ste za slasnom, a zdravom idejom za brzinski ručak - nabavite ili napravite svoje tortilje, kupite artičoke, špinat i svoj omiljeni sir, odvojite malo vremena - isplatit će vam se! Ne samo da ćete se najesti dosita, već ćete pojesti tako zdrav obrok koji će vas okusom podsjetiti na cheat day. 

Ali, daleko od toga ... znate - artičoka je hrana koju vaša probava tako treba s vremena na vrijeme pa je stoga jako dobro tu i tamo je uvrstiti u prehranu. 

Treba vam: 

230 g  artičoka

170 grama svježeg špinata (baby špinat) 

malo ulja i jako malo octa 

8 tortilja 

115 g kremastog svježeg sira 

1 šalica Mozzarelle

1/4 šalice parmezana 

>>>Recepti za brz i ukusan obrok na mediteranskoj dijeti<<<

Priprema: 

Koristite veliku tavu, na kojoj prvo svih osam tortilja (ako ste ih kupili) prepecite lagano sa svake strane - bez ulja, kratko - oko 30 sekundi sa svake strane. Čisto da postanu malo hrskavije. 

Potom ulijte malo ulja, vatru smanjite na srednju jačinu, a onda redom stavljajte - prvo artičoke same da se malo prepeku oko jedne minute. Smanjite potom malo vatru na štednjaku pa stavite špinat da se malo smežura. 

Potom ubacite sav pripremljeni sir, malo začinite po želji (ne previše), i ostavite na laganoj vatri sve dok se sav sir lijepo ne otopi i spoji s drugim namirnicama. 

Quesadillas slažite od dvije tortilje, puneći ih s jednom četvrtinom dobivene smjese. Potom opet pristavite veću tavu s kojom kapi ulja, vatru upalite na srednju jačinu i potom svaku napunjenu enchiladu zapecite još minutu-dvije sa svake strane - koliko hrskavo želite, ali ipak pripazite da ih ne prepečete. 

Izrežite ih na četvrtine i uživajte u njam špinatu, njam siru, njam artičokama i njam još malo njam sira. 

 

Pročitajte više