Novogodišnje odluke padaju u vodu: Vježbanje nije izdržalo ni do veljače

Siječanj je prošao, a s njim i sve one sjajne, motivirane, gotovo pa herojske novogodišnje odluke o vježbanju koje smo si zadali dok smo još uvijek bili pod utjecajem blagdanske euforije (i možda par čašica viška). Ako ste jedan od mnogih Hrvata čija je odluka o redovnom vježbanju već postala dio povijesti, niste sami. Ali prije nego što se utopite u moru samosažaljenja i naručite još jednu porciju pizze, poslušajte nas – sve nije izgubljeno!

 

Faza negiranja i prihvaćanja: Vježbanje nije za mene?

Prvi korak prema oporavku je prihvaćanje. Da, možda ste propustili prvih nekoliko tjedana, ali tko kaže da je siječanj jedini mjesec za nove početke? Veljača je novi siječanj, ljudi! Zaboravite na 'Novu godinu, nova ja' i usvojite 'Novi dan, nova prilika'. Vaš kauč možda misli da ste zauvijek njegovi, ali mi znamo istinu – vi ste rođeni za velike stvari (i velike mišiće).

 

Postavljanje realnih ciljeva: Manje je više

Ako ste za novu godinu planirali ići u teretanu svaki dan, ali ste do sada uspjeli samo likovati objave o vježbanju na Instagramu, vrijeme je za novi pristup. Postavite si manje, realnije ciljeve. Možda tri puta tjedno zvuči manje impresivno od svakodnevnog znojenja, ali hej, tri je više od nula (provjerite, matematički stoji).

 

Pronađite svoj 'zašto': Motivacija iznutra

Zašto ste uopće htjeli početi vježbati? Ako je odgovor 'da impresioniram bivšeg na Instagramu', možda je vrijeme za malo introspekcije. Pronađite pravi razlog, nešto što vas doista motivira iznutra – bilo da je to bolje zdravlje, više energije ili jednostavno želja da se u svojoj koži osjećate bolje.

 

Budite kreativni: Vježbanje ne mora biti dosadno

Tko je rekao da vježbanje mora biti samo trčanje na traci ili dizanje utega? Plešite u dnevnom boravku, pridružite se virtualnom tečaju zumbe, istražite parkove trčeći za svojim psom. Svet je vaša teretana, samo trebate biti dovoljno kreativni da to vidite.

 

Nije kraj svijeta

 

Nepostizanje novogodišnjih ciljeva može biti razočaravajuće, ali nije kraj svijeta. Svaki dan nudi novu priliku za početak, a svaki mali korak je korak u pravom smjeru. Ne dopustite da jedan propust definira vašu godinu – ili vaš život. Uostalom, uvijek ima sljedeći ponedjeljak, sljedeći mjesec, sljedeća Nova godina... I zapamtite, u svijetu gdje možete biti bilo što, budite uporni.

 

Pročitajte više