Nutricionistica otkrila koja trendi pića imaju manje kalorija od čaše vina

Foto: EPA-EFE

AKO vodite računa o svojoj liniji, a ne možete bez kapljice alkohola, razmislite o niskokaloričnim pićima. 

Australska nutricionistica Sarah Di Lorenzo kaže da čaša vina sadrži u prosjeku 160 kalorija, dok je u čaši šampanjca njih tek 77. Također, gin ili votka pomiješani s mineralnom vodom po čaši sadrže samo 83 kalorije, a najmanje kalorija, 60, nalazi se u porciji tekile. Zato Di Lorenzo tekilu naziva najboljim prijateljem svake dijete. 

Najveća opasnost krije se u alkoholu prepunom šećera, primjerice žestokim pićima pomiješanima s bezalkoholnim sokovima i koktelima.

"No postoji jedna voćna iznimka. To je Aperol Spritz koji sadrži samo 125 kalorija po čaši i bolji je izbor od vina", kaže Di Lorenzo.

"Alkohol je mnogima načina života i važno je biti realan. Usporedno sa svakom čašom pića popijte čašu vode. Hidratacija je vrlo važna i umanjit će mamurluk idućeg dana", upozorila je.

Svima koji žele sačuvati svoje zdravlje i težinu savjetuje da ne piju četiri do pet dana u tjednu, a preostala dva do tri dana neka se počaste alkoholnim pićem, samo u umjerenoj količini.

"Osigurajte svojoj jetri odmor i spriječite zadržavanje težine povezano s redovitim pijenjem", zaključila je za Daily Mail.

Pročitajte više