Omiljene vježbe Gisele Bündchen znanstveno dokazano grade ravan trbuh

AKO želite izgraditi top liniju, važno je pronaći motivaciju, redovito vježbati i pripaziti na prehranu. Trbuh je dio tijela koji muči najviše odraslih, a ako spadate u one koji ne vole poznate vježbe za trbušne mišiće, postoji alternativa koja će vam pomoći da taj dio tijela ojačate na drugi način.

Za sve one koji ne mogu dizati utege i raditi nagle pokrete, pravi izbor su hipopresivne vježbe koje pomažu ojačati trbuh i definirati tijelo, piše Marca.

Pokrete je 1990-ih osmislio belgijski fizioterapeut Marcel Caufriez. Vježbe su uglavnom bile namijenjene ženama koje su tek postale majke kako bi im se pomoglo da oporave trbuh i ojačaju zdjelično dno.

Zbog brojnih prednosti za muskulaturu, hipopresivne vježbe obožavaju supermodel Gisele Bündchen i supruga Chrisa Hemswortha, Elsa Pataky. Prema nekoliko znanstvenih studija, dokazano su učinkovite za smanjenje opsega struka koji može biti pokazatelj rizika od srčanih bolesti. Španjolska Zaklada za srce (FED) navodi da opseg struka ne smije prelaziti 102 centimetra za muškarce i 88 centimetara za žene.

Tehnika smanjuje pritisak unutar trbušne šupljine i pomaže tijelu da radi ispravno, a primjer rutine hipopresivnih vježbi za trbušne mišiće možete pogledati u nastavku.

 

Pročitajte više