Osobni trener tvrdi da mu je pseći hod pomogao da izgradi nevjerojatne mišiće

OSOBNI trener iz Indiane tvrdi da je trčanje četveronoške poput psa svaki dan gotovo godinu dana učinilo čuda za njegovu fizičku kondiciju, a preporučio je i drugima da slijede njegov primjer. Videozapisi koji detaljno prikazuju jedinstveni stil hodanja - onaj pseći - prikupili su milijune pregleda na TikToku.

"Ideja o korištenju položaja na sve četiri bila je moja", rekao je 31-godišnji Nathaniel Nolan. "Nisam vidio nikoga drugog da to radi. I dalje živim potpuno normalnim životom, ali svaki dan izdvajam vrijeme za ovo."

@xpmovement ⚠️trained professional⚠️ #training #strength #movement #mobility #grip #forearm #forearms #yoga #wristpain #hands #fypviralシ゚ #shoulders #challenge #crawling #handstands #handstand #all4s #allfours #gogetsomexp ♬ original sound - Nathaniel Nolan

Svoj eksperiment započeo je prošlog kolovoza, a otad svakodnevno najmanje 30 minuta provodi u psećoj šetnji, kako kaže.

Nolan je rekao da je rutinu tjelovježbe inspiriranu psima započeo primjenjivati nakon što je iskusio bol u zapešću i kroničnu bol u zglobovima zbog tjelovježbe koju je dotad primjenjivao.

"Došao sam do točke da nisam mogao trenirati bez boli", prisjetio se. "Mnogo stvari koje sam radio bile su visokog intenziteta pa sam se želio više izložiti pokretima niskog intenziteta i zato sam počeo trenirati sve četiri. Želim izgraditi mobilnost u zapešćima, šakama i laktovima kako bih nastavio raditi vježbe poput stoja na rukama", dodao je.

Nolan danas tvrdi da mu se razina kondicije popravila. Tvrdi da su boli u zglobovima nestale do te mjere da mu više ne trebaju trake za zglobove i potpore za zglobove tijekom vježbanja. Osim toga, Nolan kaže da je njegova tjelesna građa postala mnogo definiranija, kao što se vidi u njegovim videima, ali i da nije pretrpio nikakve nuspojave osim žuljeva na rukama.

Pročitajte više