Otac je uključio sina u tjelovježbu i smršavio 25 kilograma u osam mjeseci

Foto: Youtube screenshot

ŠEST mjeseci nakon rođenja sina, Sion Monty iz Walesa udebljao se 25 kilograma. Shvatio je da mora smršavjeti, tim više što je vlasnik teretane, prodaje nadomjestke za prehranu i sportsku odjeću. 

“Nisam želio biti pretili otac. Pogledao sam u ogledalo i shvatio da se moram promijeniti ako želim dugo živjeti i vidjeti kako moj sin živi. Bio sam i pomalo posramljen jer sam oduvijek slovio za fit muškarca”, otkrio je Sion.

S obzirom na to da je htio provoditi vrijeme sa sinom, odlučio je i njega uključiti u svoju svakodnevnu rutinu pa je uz njega trčao ili šetao.

“Smijao se kada sam trčao uz brdo. Voli ptice pa sam birao trčanje ili šetnje na mjestima na kojima smo mogli vidjeti puno ptica”, kaže Sion.

Prije nego što je postao otac, vrijeme je provodio s djevojkom, na poslu ili u teretani. Kad se Tedi rodio, zbog brige o bebi počeli su naručivati hranu iz restorana pet puta tjedno i nije imao dovoljno energije.

“Podcjenjivao sam činjenicu koliko roditeljstvo može utjecati na život. Na prvom mjestu mi je obitelj pa posao i ubrzo su teretana i fitness ispali iz igre. Tedi je patio od refluksa, nije spavao, bio je umoran i nismo imali vremena za kuhanje. Bilo je stvarno teško”, ispričao je Sion.

Prošlog Božića odlučio je ponovno smršavjeti. Zadnji obrok u danu mu je u 18 sati navečer nakon čega posti 18 sati kako bi sagorio mast. Unosi oko 2000 kalorija dnevno i vježba šest dana u tjednu. Osam mjeseci mu je trebalo da se vrati u formu i sada teži 80 kilograma.

“Nikada nisam bio sretniji nego sada. Uživam biti tata i zadovoljan sam svojim tijelom. Osjećam se kao druga osoba”, dodaje Sion koji se sada priprema za sudjelovanje u natjecanju ''beach body'' i počinje pisati knjigu o svojoj transformaciji.

Pročitajte više