Otkako vježbam u donjem rublju vježbanje je dobilo sasvim novi i bolji smisao

Foto: 123rf

TKO bi rekao da jedna tako mala i naoko nevažna promjena u rutini može donijeti toliko novih prednosti. Primjerice - ako jednom zauvijek odustanete od komfora znanog skrivanje iza odjeće. 

Ovo je iskustvo jedne majke koja je već godinama posvećena zdravom duhu i zdravom tijelu, no to nikako da shvati i njen trbuh koji još uvijek nije onoliko utegnut koliko ona želi. A sada bi se ovim malim okretom u svakodnevnoj rutini vježbanja i taj problem konačno mogao izgladiti do kraja. I to vježbanjem bez odjeće. 

"Najčešće vježbam kod kuće, odnosno, tu odrađujem dodatne treninge nakon trčanja. Ponekad vježbam jogu, ponekad radim i zahtjevne vježbe snage. Uvijek u odjeći za čiji sam odabir trošila i puno vremena pa i novca. Oduvijek mi je bilo važno da mi odjeća bude dovoljno komotna, a opet i dovoljno stegnuta da mi ne smeta pri vježbanju. Isto mi je tako bilo važno pronaći i odjeću u kojoj se neću toliko znojiti što znači da su materijali morali biti prozračni, a znamo da takva oprema i košta. To je bila moja boljka sve dok jedan dan nisam htjela probati jednu novu, zahtjevnu joga pozu za koju mi je smetala i majica, čak i tajice koje su me sputavale. Bez imalo razmišljala skinula sam sa sebe sve - osim gaćica i grudnjaka i krenula vježbati sve dok nisam osvijestila da mi je vježbanje odjednom postalo lakše. Bez odjeće, bez sputavanja, bez čarapa i tenisica u kojima se samo dodatno znojim. jednostavno, ja, gaćice i grudnjak i odjednom se sve u meni pokrenulo.", opisala je svoje iskustvo prosvjetljenja i pojasnila da to i nije jedina prednost. 

"Već duži niz godina moj trbuh jednostavno nije bio izložen javnosti. Od obje mi je trudnoće ostalo dosta viška pa čak i preko ljeta biram jednodijelne badiće ili se jednostavno pokrivam odjećom. I zato nikada nisam posvećivala posebnu pozornost svom trbuhu i mišićima koji se kriju ispod kože. Sve dok nisam počela vježbati ogoljena. 

Sada vidim sve!

Nikada prije nisam razmišljala o tome koliko je važno biti sabran u svakoj vježbi, pa i toliko sabran da se gledaš dok vježbaš, da gledaš kako se u kojoj vježbi ponašaju ne samo mišići već i koža koja, ovisno u kojem se smjeru krećete dok vježbate, najbolje pokazuje putanju tijela i najbolje ocrtava mišiće koji se kriju iza nje. Dok imate majicu ništa od toga vam nije toliko vidljivo i isto tako, nije vam toliko uzbudljivo. 

Sada je doslovno svaki pokret novo otkriće jer možete točno vidjeti gdje vam se kod svake vježbe zateže koža, gdje se počinju ocrtavati mišići prilikom vježbe - vidite kako se mišići napinju i samim time imate dodatan poticaj da se skoncentrirate na njih i odradite još koju seriju više. Samo da još malo možete zaljubljeno gledati u rezultat onoga zbog čega se toliko trudite. 

Muke po odjeći su gotove

Priznajte cure, koliko ste puta preskočile vježbu samo zato što su vam omiljene tajice ostale neoprane ili nikako niste mogle složiti savršen outfit. Uz ovaj savjet taj ćete problem riješiti zauvijek. Naravno, sve dok ne odlučite trenirati u javnosti, ali realno, velika količina ljudi ionako najradije vježba u okrilju svog doma. 

zato se jednostavno svucite, odradite svoju vježbu, a nakon nje jednostavno odšećite pod tuš. Zadovoljni što niste morali potrošiti ništa za svoju opremu, što nemate hrpe znojnog rublja, što su vam tenisice za vježbu postale tenisice za šetnju i naravno, što ste konačno sami sebi pružili najbolji uvid u razvoj vaših mišića.

 

 

Pročitajte više