Ova tehnika hodanja može pomoći da sagorite više kalorija i poboljšate zdravlje srca

Foto: Shutterstock

POD FIZIČKOM aktivnošću ubrajaju se različite aktivnosti, od vježbanja, trčanja, vožnje bicikla, ali i hodanja. Jedan od najpopularnijih oblika hodanja, odnosno tehnika, poznata i kao nordijsko hodanje, može vam pomoći da poboljšate svoju fizičku aktivnost, a usput i brinete o zdravlju srca. 

Kako prenosi Mirror, tehnika nordijskog hodanja izvrsna je jer koristi sve prednosti normalnog hodanja i pojačava intenzitet kretanja. Dodaju da dodavanjem štapova za nordijsko hodanje u kretanju aktiviramo i gornji dio tijela, što znači da će i sama šetnja biti intenzivnija. 

Kod tehnike nordijskog hodanja vježba se cijelo tijelo. "Nordijsko hodanje ima za cilj povećati intenzitet vježbanja, ubrzati otkucaje srca, pa čak i sagorjeti dodatne kalorije", prenosi Bar Bend. Ova vrsta tjelovježbe opisuje se kao ona koja nije visokog intenziteta, ali može pomoći u poboljšanju kardiovaskularnog zdravlja i općenito bolje kondicije.

Ako odlučite uvesti nordijsko hodanje u svoju rutinu, svakako se pobrinite da uzmete štap odgovarajuće veličine ovisno o svojoj visini. 

Pročitajte više