Ovaj simptom može biti znak raka jajnika, a javlja se kad jedemo

Foto: Pexels

RAK jajnika jedan je od najčešćih uzroka smrtnosti u Velikoj Britaniji, a istraživanja pokazuju da od njega godišnje umru više od četiri tisuće žena. Rano otkrivanje može dovesti do boljih zdravstvenih ishoda, zbog čega je važno znati prepoznati znakove ovog tihog ubojice na vrijeme. Stručnjaci kažu da postoje znakovi raka jajnika koje možete uočiti kad jedete, donosi The Sun.

Iako bismo trebali reagirati kod pojave bilo kakvih promjena u našem tijelu, stručnjaci kažu da postoji jedan simptom raka jajnika koji se javlja upravo prilikom jedenja.

''Neke bi žene mogle primijetiti gubitak apetita ili nemogućnost da dovrše obrok'', objasnila je liječnica opće prakse Stephanie Ooi za The Sun pa dodala kako neki od najranijih znakova također mogu uključivati ​​nadutost ili neobjašnjiv osjećaj sitosti.

Isto tako, Ooi tvrdi kako bi nagli neobjašnjivi gubitak težine također mogao biti znak upozorenja da se radi o raku jajnika.

"Bolovi u leđima ili trbuhu, kao i bol prilikom intimnih odnosa s partnerom također mogu biti rani pokazatelji. Ako imate bilo koji od ovih simptoma ne znači nužno da imate rak jajnika, ali biste definitivno trebali porazgovarati s liječnikom opće prakse'', dodala je.

Pročitajte više