Ovaj umak ne bismo trebali koristiti, upozorava nutricionistica

Foto: Pexels

BEZ obzira na to je li nam cilj izgubiti na težini ili se zdravije hraniti, nekim začinima možemo unijeti previše nepotrebnih kalorija i soli. Prema nutricionistici Kate Meier, postoji začin kojeg bismo se trebali kloniti pod svaku cijenu.

"Majoneza na bazi jaja se ne bi trebala smatrati zdravom", rekla je. 

Postoje verzije sa zdravim uljima poput maslinovog, ali i njih treba koristiti umjereno, tvrdi.

"I takozvane zdrave majoneze imaju zasićene masti i emulgatore, koji mogu biti štetni za organe, posebno za jetru. Preljevi za salatu na bazi majoneze su jedna od najgorih stvari koje možete jesti ako pokušavate smršaviti", dodala je.

Umjesto majoneze s visokim udjelom masti, nutricionistica kaže da je bolje začiniti jelo cijelim svježim avokadom. To je namirnica koja se lakše obrađuje i koja sadrži zdrave masti koje će tijelo koristiti kao gorivo. 

"Za salate birajte niskokalorični vinaigrette ili preljev na bazi jogurta", poručuje za SheFinds.

Pročitajte više