Ovih 7 fitness pravila su dovela glumicu do čudesne transformacije u Pamelu Anderson

Foto: Instagram; Youtube

TRANSFORMACIJA brinete Lily James u sjajnu Pamelu Anderson, koju u seriji Pam i Tommy utjelovljuje s valovitom plavom kosom, tankim obrvama i nadrealnim grudima, zbilja je nevjerojatna.

Serija se bavi uvodom i posljedicama seksualne snimke koju su napravili zvijezda Baywatcha Anderson i njezin tadašnji suprug, bubnjar Tommy Lee, a koja im je ukradena iz njihovog doma i potom distribuirana.

Ključni dio Lilyne pripreme za ovu ulogu bio je intenzivan režim vježbanja, uz promjene u načinu života kao što je prestanak pijenja alkohola i dovoljno sna. Za to je zaslužan osobni trener Matt Bevan, koji je radio s glumicom kako bi joj pomogao da postigne superzategnutu i snažnu tjelesnu građu po kojoj je Anderson bila poznata.

Za rezultate treba vremena

James i Bevan počeli su trenirati 16 tjedana prije početka snimanja. To su cijela četiri mjeseca, a trenirali su pet dana tjedno (plus jedan dan odmora i jedan dan kardio treninga niskog intenziteta).

Ključni su specifični ciljevi

Bevan je ovom izazovu pristupio ozbiljno da bi pripremio James za ulogu. "Konkretni ciljevi su vrlo važni i smatram da mnogi neuspjesi kada je u pitanju trening nastaju u nedostatku čvrstih ciljeva", objašnjava.

Vođenje rutinom

Raspored vježbanja koji vam odgovara je onaj kojeg ćete se najvjerojatnije pridržavati, a Bevan je znao da je to iznimno važno za James.

"Najbolji i najučinkovitiji pristup treningu je onaj koji ste prilagodili svom načinu života", kaže Bevan. "S obzirom na to da je Lily snimala u periodu dok je i trenirala, ponekad radeći i 16 sati dnevno, ali cijelo vrijeme u želji za što boljim rezultatima, mijenjali smo opterećenje, odmore i opći intenzitet treninga, tako da se naposljetku nije preforsirala", rekao je Bevan.

Potrebno je rad i trud učiniti što ugodnijim

"Jednako važno je bilo navesti Lily da uživa u vježbanju. Upalila bi jednu od svojih brojnih lista pjesama, a ja sam znao da je fantastična plesačica pa smo odradili nekoliko plesnih treninga, koje je voljela", rekao je Bevan.

"Također sam se trudio da se treninzi ne ponavljaju previše. Naravno, postoje prednosti izvođenja istog treninga iz tjedna u tjedan, samo s povećanjem opterećenja, ali smatrao sam da s našim ciljevima mogu više mijenjati vježbe, sve dok su u skladu s obrascima kretanja koji su nam potrebni."

Zagrijavanje bi trebalo biti specifično prilagođeno treningu koji slijedi

"Ovo je osobito važno ako ste vremenski ograničeni, kao što je bio slučaj s James", kaže Bevan. "Ljudi u teretani često rade isto zagrijavanje bilo da treniraju noge, trbuh, leđa ili prsa. Trebalo bi prilagoditi zagrijavanje tako da iskoristite maksimum iz rutine koju planirate odraditi."

Odmor je važan koliko i trening

"Ponekad bi spavanje bilo veći prioritet u odnosu na treninge, na temelju razgovora koje bismo vodili, kada bih pokušao utvrditi koliko je ukupno spavala u jednom tjednu", kaže Bevan. "To zaista čini sve lakšim, a to je najveća prilika koju imamo za oporavak, pa ako vam je cilj da ste zdravi i snažni, kontraintuitivno je zanemariti odmor."

Domaća jela ispred brojanja kalorija

"Vjerujem da brojenje kalorija često dovodi do lošeg odnosa s hranom", kaže Bevan. "Uravnotežena prehrana i izbacivanje alkohola bili su od velike koristi - bolje sam spavala i probudila bih se svježa", rekla je James.

Još jedna vrlo važna stvar bila je hidratacija. Pila je čak četiri litre vode dnevno, a njezina famozna ružičasta boca za vodu postala je poznat rekvizit na snimanjima.

Pročitajte više