Ovisnici o fitnessu otkrili na koje bizarne načine varaju sami sebe

Foto: 123RF

NOSIVA tehnologija sve je popularnija. Pametni satovi, uređaji koji broje kalorije i korake su sve veći hit. Prosječnoj osobi takva tehnologija savjetuje da u danu napravi deset tisuća koraka ako želi imati zdrav životni stil, a činjenica je da mnogi za to ne uspijevaju pronaći vrijeme. 

Neki se ipak trude ostvariti taj cilj, a pritom se koriste svim sredstvima pa čak i varaju. Tako je jedna čitateljica portala Whimn priznala da užurbano hoda hodnikom kako bi ispunila dnevnu kvotu.  

Drugi priznaju da hodaju oko benzinske crpke dok partner ili prijatelji toče gorivo, a jedna žena je svoj pametni uređaj čak stavila na sat vremena u sušilicu i to samo kako bi imala bolji rezultat od prijatelja.

Ima i onih koji nosivu tehnologiju stavljaju na vlastitu djecu i tako ostvaruju dnevni cilj.

Diskusija na Redditu je otkrila da je većina više fokusirana na brojke na ekranu nego na vlastito zdravlje.

Oni koji svakodnevno naprave deset tisuća koraka kažu da to duguju dugim šetnjama sa psom, steperima koje koriste dok gledaju televiziju ili šetnjama do autobusne stanice s koje putuju dalje na posao.

Ljudi koji brojke ne uspijevaju ostvariti tvrde da je razlog što vrijeme provode sjedeći, rade od kuće ili puno vremena provode igrajući videoigre.

Neke žene otkrile su zanimljiv način pomoću kojeg hodaju a da se pritom ne dosađuju. 

''Trgovine u lokalnom šoping centru se otvaraju u 10 sati, ali sam centar je otvoren od 6:30. Bila sam pomalo posramljena kad sam prvi put to učinila, ali zanimljivo je hodati i razgledavati izloge, ako ne možete ništa kupiti. To je i odličan način da sam aktivna ako je hladno ili pada kiša. Samo stavim slušalice i krenem'', pojasnila je jedna korisnica popularnog foruma.

Pročitajte više