Pinterest je prva društvena mreža koja je blokirala reklame za mršavljenje

Foto: 123RF

PINTEREST je od 1. srpnja počeo zabranjivati oglase za mršavljenje. Nova politika također zabranjuje oglašavanje s "bilo kakvim jezikom ili fotografijama koje idealiziraju ili ocrnjuju određene tipove tijela".

Tvrtka kaže da su oglasi koji promiču zdrav način života i fitness usluge i proizvode i dalje dopušteni "sve dok nisu usredotočeni na gubitak kilograma". 

"Pinterest je mjesto na koje ljudi dolaze po inspiraciju. Tamo pripadaju svi, bez obzira na oblik tijela ili veličinu", navode u priopćenju. 

Politiku su promijenili na temelju smjernica Nacionalnog udruženja za poremećaje prehrane (NEDA), koje je na početku pandemije covida-19 počelo bilježiti pojačanu aktivnost na njihovoj liniji za pomoć.

"Nacionalno udruženje poremećaja prehrane (NEDA) pozdravlja korak Pinteresta. Postali su prva platforma koja zabranjuje sve oglase koji potiču i/ili pozivaju na mršavljenje", rekla je u izjavi Elizabeth Thompson, privremena izvršna direktorica Nacionalne asocijacije za poremećaje prehrane.

"Ovo je neophodan korak u određivanju mentalnog zdravlja i dobrobiti korisnika Pinteresta prioritetom, posebno onih na koje utječu kultura prehrane, sramoćenje tijela i poremećaji prehrane."

Pročitajte više