Poznati bodybuilder priznao da je uzimao steroide, ali i otkrio razlog zašto

KAO i mladi Arnold Schwarzenegger, bodybuilder Calum Von Moger sate je provodio u teretani. Poput svog idola, odlučio je priznati da je u jednom trenutku posegnuo za steroidima kako bi svoj izgled podignuo na višu razinu.

Svoj put je prepričao u videu koji je objavio na YouTube kanalu. S 14 godina počeo je dizati utege.

“Tada nisam znao što su točno steroidi. Samo sam išao u teretanu i odlično se osjećao. Trenirao sam punih šest godina prije nego što sam ih uzeo”, kaže.

“Trenirao sam s bratom i prijateljima. Jedne godine je moj prijatelj odjednom postao puno veći i snažniji, puno je brže napredovao od nas ostalih i upitao sam ga kako mu je to uspjelo. Tada sam saznao da je to rezultat steroida. Odbijao sam ih, sviđao mi se napredak koji prirodnim putem postižem, a i bili su mi nedostupniji jer su bili ilegalni tamo gdje sam odrastao”, ispričao je ovaj snagator.

Međutim, počeo je sudjelovati u bodybuilding natjecanjima i bez steroida nije mogao napredovati u svojoj dobnoj skupini.

“S 20 sam osvojio natjecanje Mr. Olympia za juniore, s 21 sam dobio mentora. Sanjao sam da ću osvojiti svijet, a on mi objasnio da za ulazak u top 5, moram uzeti steroide”, pojasnio je, ali i istaknuo da je u cijelom tom procesu vrlo važno bilo biti pod nadzorom trenera.

“Svima savjetujem da treniraju solidno barem pet godina prije nego što se odluče za takav korak i to ako je on uistinu nužan. Morate shvatiti što vaše tijelo može prirodnim putem. Nemojte da drugi donose odluke umjesto vas. Čak i ako ih odaberete, neka budu iz pouzdanog i sigurnog izvora, informirajte se što uzimate i posavjetujte sa stručnom osobom”, upozorio je Van Moger.

Na kraju je savjetovao i da to činite samo ako imate ispravne motive, a to nikako ne smije biti djevojka koju želite fascinirati većim mišićima ili prijatelji kojima se želite dokazati.

“Po meni je to u redu učiniti ako se natječete, ako imate doista dobar razlog”, smatra.

Pročitajte više