Pronašli smo savršen plank - ciljano za guzu i trbuh!

Screenshoot: Facebook

S OBZIROM da plank nije samo planetarno popularan u svijetu, jer je – priznajemo - jednostavan – čini se da plank, ili izdržaj kako se stručnije zove, i u Hrvatskoj ima zaista jako veliki broj poklonika. I zato vam želimo predstaviti baš sve varijacije koje postoje i koje dokazano rade ciljano na određenim mišićnim skupinama. 

Malo je manje poznato, ali također dokazano da će vam plank „otopiti“ više masnih naslaga na trbuhu od klasičnih trbušnjaka, odnosno, bolje utjecati na rast mišića. Ne naravno samo trbuha već i na vanjske mišiće trupa i leđa te će odlično stesati mišiće ruku, nogu i guze. Ima li još koji mekani mišić koji vam smeta? Grudi? Ma i na njih će utjecati! 

Međutim, iako su sve to blagodati običnog planka brojni fitness treneri diljem svijeta zadnji su se godina prilično bacili na izmišljanje novih vježbi pa smo tako dobili čitav niz različitih plank varijacija, ali ova – ova stvarno djeluje savršeno i to posebno za žene. Naravno, nećemo raditi razliku, ali realno, zna se tko više pati od oble i čvrste guze, zar ne? 

Ova varijacija radi se na rukama, ne na laktovima. 

Za početak se postavite u početan položaj s ispravljenim rukama i nogama, ravne kralježnice, ali da vam vrat ne bude ukočen već opušten. 

S obje noge ste prstima „ukopani“, no sada jednu nogu ispružite s ispruženim prstima i lagano je izbacite u stranu i spremni ste za start. 

Nogu koja prva „kreće“ podignite u zrak iza sebe a potom njome zaokružite tako da vam dođe iza one ukopane noge, odnosno, da ih prekrižite u nožnim zglobovima, a potom nogu kružno istim putem vratite u početnu poziciju. Vježbu izvodite relativno polagano, s puno kontrole u tijelu koje mora ostati čvrsto i ravno. 

Počnite sa serijom od 10 ponavljanja sa svakom nogom, a cilj neka vam budu serije od po 20 ponavljanja svakom nogom. 

A ako vam nešto nije jasno pogledajte kako to radi Simone De La Rue.

 

Pročitajte više