Prosječan tip mjesec dana je svakodnevno radio stotinu sklekova. Evo rezultata

Foto: YouTube screenshot

POSTOJI puno videa fitness influencera koji se okušavaju u različitim izazovima. Rade po 500 čučnjeva ili trbušnjaka u danu, istrčavaju kilometre staza, ali početnicima je bolje zadati si realnije ciljeve.

Triatlonac Nick Bare kazao je jednom prilikom da ima ritual. Svakog dana radi stotinu sklekova i vjeruje da to svatko može ostvariti te da pomaže izgraditi dugoročno održivu zdravu naviku. YouTuber Nav slijedio je njegov savjet i obećao iskušati metodu.

„Prsa i tricepsi su mi bolni. Jedva uspijevam odraditi osam sklekova u komadu“, rekao je četvrtog dana.

Stotinu sklekova nakon nekog vremena je mogao odraditi kroz tri seta. 35 ih je radio ujutro, 35 poslijepodne i 30 navečer. Osim toga, nije radio nikakve promjene po pitanju prehrane. Zanimalo ga je samo kako će se stotinu sklekova u danu odraziti na njegovo tijelo kroz mjesec.

„Do osmog dana bol je potpuno nestala. Sad sam jači i stotinu sklekova je postalo prejednostavno odraditi“, kazao je na kraju izazova.

Nije puno izgubio na težini, ali na njegovom tijelu su se 30. dana počeli ocrtavati mišići. 

„Doista mi je ovo postala navika. Uz promjene u prehrani i neke dodatne vježbe, uvjeren sam da mogu smršaviti i nastaviti graditi mišiće“, zaključio je Nav.

Pročitajte više