Sedam jednostavnih pravila ljepote u koja se kune Margot Robbie

Foto: Evan Agostini/Invision/AP via Guliver Image

RIJEČ "besprijekorna" pada nam na pamet kad se sjetimo australske ljepotice i glumice Margot Robbie. Premda je, primajući titulu zaštitnog lica parfema Deep Euphoria Calvina Kleina, izjavila da smatra da ima oštre crte lica, svi su oduševljeni njenim lijepim plavim očima, širokim osmijehom i zlatnim pramenovima.

Potpuno posvećena svom poslu, ali škrta s pojedinostima o svom osobnom životu, 31-godišnjakinja je konačno otkrila nekoliko stvari koje čine njenu dnevnu rutinu za održavanje fenomenalnog izgleda i svježine. Srećom po nas.

Pravila koja slijedi u njezi svoje kože su jednostavna i pristupačna svima.

Nikad ne ide u krevet sa šminkom na licu

"Uvijek počinjem čišćenjem lica pod tušem - ne činim previše koraka jer zaista nemam toliko vremena, ali se držim toga da održavam zaista čistu kožu", rekla je Robbie za Vogue UK. "Posebno u mom poslu, gdje mi konstantno nanose slojeve šminke."

Čišćenje lica ne preskače baš nikad: "Bez obzira na to koliko sam pijana, apsolutno neću ići u krevet sa šminkom, nema šanse."

Potpuno je spremna za sve neoperativne tretmane za ljepotu

Robbie se ne boji isprobati novi tretman za njegu kože. Zapravo, obožava eksperimentirati s lokalnim metodama tijekom putovanja. 

"Najsmješnije mi je bilo prošle godine na putu u Filipinima. Moja najbolja prijateljica Soph i ja smo dobile tretmane glinom u nekoj kolibi, umotane u lišće banane. Stajale smo tako tri sata. Nakon nekog vremena situacija nam je postala tako smiješna, izgledale smo kao Tutankamon u zdjeli s voćem, umirale smo od smijeha."

Voli koristiti maske za lice

Kad god se sprema za snimanje ili za veliki događaj, u suradnji sa svojom omiljenom šminkericom, Pati Dubroff, odvoji vrijeme za pripremu kože.

Prakticira minimalizam kad je u pitanju šminka

Kad je Vogue UK upitao Robbie koji bi savjet o ljepoti dala sebi kao šesnaestogodišnjakinji, njezin je brzi odgovor bio da se manje šminka, pogotovo jer ovih dana preferira prirodan izgled. "Sjećam se da, kad sam došla u te godine, mislila sam da moram nositi tone šminke jer sam konačno bila dovoljno stara da je nosim", rekla je. "Mislim da je to stvar samopouzdanja - nosiš masku cijelo vrijeme. Kako sam odrastala tako sam postajala sve sigurnija da ću je manje nositi. Sada ću sa zadovoljstvom otići na večeru s toniranom hidratantnom kremom."

Ona nije osoba za ruževe

Osim ako hoda crvenim tepihom ili mora imati naglašene usne za posao, uvijek izabere tonirani balzam za usne umjesto ruža. "Ne volim nositi ruž za usne jer ga naposljetku razmažem po cijelom licu, pa nosim balzam za usne s blagom nijansom", rekla je za Harper's Bazaar.

Ne štedi na njezi kože, čak ni dok putuje

Robbie slijedi ovaj jednostavan režim prije letova: "Kad putujem zrakoplovom, skidam šminku maramicom, a zatim koristim korektorske podloge. Koža vam je nakon toga bolja."

Zna koliko je važan dobar san

Robbie uistinu daje prednost odmoru, a ide toliko daleko da žuri kući sa seta da bi što dulje odspavala. "Mislim da mi tijelo izgleda bolje ako spavam bolje i da mi to više znači nego sat vremena u teretani", rekla je za Harper's Bazaar. Doduše, iako ponekad pati od nesanice, razvila je metodu za umirivanje prije spavanja. Nosi masku za spavanje preko očiju, sluša umirujuću glazbu i uzima suplemente melatonina. Također voli čitati dobru knjigu kako bi se uspavala. "Čitam Harryja Pottera prije spavanja i to mi pomaže da isključim mozak", rekla je.

Pročitajte više