Slavna trenerica protivi se restriktivnim dijetama: "To je recept za katastrofu"

Foto: Instagram

FITNESS guru Jillian Michaels nikad nije bila fan ketogene dijete, no sada je otkrila da se općenito protivi svim vrstama ograničavajućih dijeta. U intervjuu za Daily Mail izjavila je da smatra da to nije najbolji način za gubitak kilograma.

“Pojedinci koji se bore s prekomjernom tjelesnom težinom moraju prevladati emocionalne i psihološke probleme, a ako tome dodate restriktivnu dijetu koja nije održiva, imate recept za katastrofu”, rekla je Michaels.

Slavna trenerica je pojasnila da su za gubitak neželjenih kilograma ključne dvije stvari: razumijevanje pojmova kalorijskog deficita i suficita te obraćanje pozornosti na sastojke u obrocima koje konzumirate.

Michaels se zalaže za usvajanje zdrave, uravnotežene rutine, a za časopis Women’s Health je otkrila da svako jutro počinje šalicom kave.

“Kava sadrži antioksidanse i polifenole zbog čega se povezuje s poboljšanom kognitivnom funkcijom, zdravljem srca, boljom izvedbom, smanjenim rizikom od bolesti jetre, a može čak pomoći i kod dijabetesa tipa 2”, pojasnila je.

Osim kavom, energiju za dan pred sobom osigurava doručkom koji se sastoji od otprilike 500 kalorija, što je četvrtina njenog ukupnog dnevnog kalorijskog unosa.

“Težim da to bude kombinacija zdravih, kompleksnih ugljikohidrata, proteina i zdravih masti”, dodala je.

Michaels smatra da i tjestenina može biti dio uravnotežene prehrane, kao i grickalice, ali s visokim udjelom proteina. No, prva stvar na koju potiče svoje klijente je briga o sebi.

“Odnosite se prema sebi s ljubavlju, poštovanjem i dobrotom jednako kao i prema vlastitom djetetu”, poručila je.

Pročitajte više