Slažete krevet čim ustanete? Postoji dobar razlog da to prestanete raditi

Foto: Unsplash

JOŠ kao djeca smo naučili složiti krevet čim se probudimo. Ta navika obično se povezuje s urednošću i organiziranošću, ali možda radi više štete nego koristi.

Ako je vjerovati stručnjacima iz tvrtke MattressNextDay, slaganje kreveta čim se probudite stvara idealno okruženje za množenje grinja.

"Grinje vole topao krevet pa ujutro prekrivače treba maknuti i ostaviti da se provjetre i ohlade 30 minuta, a tek onda ih uredno složiti na krevet", upozorili su stručnjaci za madrace. 

Grinje su sitne životinje nevidljive ljudskom oku koje se hrane stanicama mrtve kože. Često se nalaze u namještaju, tepisima, posteljini i plišanim igračkama, a mogu uzrokovati svrbež kože, curenje nosa ili suzne oči ako ste na njih alergični. 

Obožavaju vlažna mjesta i temperaturu između 20 i 25 stupnjeva Celzijevih, a Američka zaklada za astmu i alergiju kaže da "u toploj i vlažnoj kući mogu preživjeti tijekom cijele godine".

Osim što ne trebate odmah po ustajanju slagati krevet, i nanošenje hidratantne kreme prije spavanja nije preporučljivo. Za neke je to ritual, ali ako prebrzo nakon mazanja kremom uđete u krevet, posteljina može upiti vlagu.

"Postoje stvari koje je bolje ne raditi u krevetu, primjerice ne jesti u krevetu, ne puštati kućne ljubimce u krevet i ne koristiti proizvode za njegu kože i tijela barem 30 minuta prije spavanja. Tako ćete osigurati da ih upije vaša koža, a ne posteljina", dodaju. 
 

Pročitajte više