Sophie Turner otkrila savjet koji ju je spasio u borbi s poremećajem prehrane

BROJNE slavne osobe su se mjesecima pripremale za prešetavanje crvenim tepihom Met Gale, provodeći brze dijete i prakticirajući stroge režime prehrane da bi svoja tijela dovele do odgovarajuće forme za najljepše kreacije.

Za one koji su događaj gledali od kuće ti prizori bili su i stimulativni i štetni. Potonji efekt nastao je kod nekih ljudi jer su smatrali da se radi o toksičnoj kulturi prehrane koja prožima društvo, usađujući nerealne standarde ljepote u naše umove.

Trend podizanja svijesti o problemima s prehranom i percepcijom tijela

Posljednjih godina, međutim, sve više i više zvijezda progovara o posljedicama ovakvih društvenih pritisaka, što je dodatno pojačano svjetlima reflektora pod kojima žive.

Kod Sophie Turner opsesija izgledom izazvala je poremećaj prehrane i sada je zvijezda Igre prijestolja progovorila o oporavku. U intervjuu za Elle Turner je prvi put otkrila svoje iskustvo s poremećenom prehranom, podijelivši napredak koji je postigla tijekom godina i kako joj je promjena ponašanja, uključujući ona koja se odnose na društvene mreže, pomogla da ozdravi.

"Dugo sam imala poprilično velik problem s poremećenom prehranom i surađivala sam s osobom koja mi je u tome pomagala. Živjela sam s terapeutom koji je pratio moju prehranu i brinuo se o tome da ne provodim nezdrave prehrambene navike", rekla je.

Turner, koja je trudna s drugim djetetom sa suprugom Joeom Jonasom, prisjetila se najboljih savjeta koje joj je njezin terapeut dao tijekom jednog od najmračnijih razdoblja u njenom životu.

"Jedne sam noći konstantno u mislima vrtjela komentar koji sam vidjela o sebi na Instagramu. Pomislila sam: 'Tako sam debela, tako sam nepoželjna.' Rekao mi je: 'Znaš, nikoga zapravo nije briga. Znam da mislis da je, ali nitko drugi o tome ne razmišlja. Nisi toliko važna.'"

Turner priznaje da su je online komentari potpuno obuzimali, ali kad je počela proces oporavka, promijenila je način na koji je koristila društvene mreže

Odredila je da će ih koristiti samo nekoliko minuta jednom ili dvaput tjedno, a u jednom je periodu potpuno uklonila aplikaciju Instagrama s mobitela, što joj je značajno pomoglo.

Čak i sad, godinama kasnije, nastavila je s terapijom. "Još uvijek idem svaki tjedan. Povremeno odem na odmor pa se resetiram, a još uvijek imam dana kada se osjećam depresivno ili tjeskobno", rekla je.

"Sada mogu tim upravljati - imam alate. Znam što je dobro za mene, a što nije. Znam što moram učiniti da se vratim na pravi put. Nije iscrpljujuće - znam kako se izvući iz toga."

Pročitajte više