Stručnjakinja za zdjelično dno pokazala koja je poza idealna za obavljanje nužde

Screenshot: Instagram

AKO imate problema s obavljanjem velike nužde, možda je krivac poza u kojoj to radite. Prema riječima stručnjakinje za zdjelično dno, Baz Moffat, naša tijela su dizajnirana da veliku nuždu obavljaju u pozi u kojoj su koljena iznad kukova.

"Prije svega trebate dignuti koljena, a stopala vam moraju biti ravna. Zatim se morate nagnuti naprijed, leđa držati relativno ravno i opustiti se", pojasnila je u videu koji je objavila na Instagramu. 

Zapadnjački zahodi ne dopuštaju obavljanje nužde u toj pozi pa Moffat koristi niski stolac kako bi podigla svoje noge dok sjedi na WC-u.

Napomenula je i da na zahodskoj školjci ne treba sjediti duže nego što je potrebno da obavite nuždu.

Prema dr. Karanu Raju, pravi način obavljanja velike nužde je čučanj. Pojasnio je da su čučavci, WC-i kakvi se mogu pronaći u Kini i još nekim azijskim zemljama, a ponekad i u Hrvatskoj, zapravo najbolje dizajnirani WC-i za obavljanje velike nužde. 

"Kad sjedimo, puborektalni mišić guši rektum i stvara nepravilan kut pa je obavljanje velike nužde teže nego što bi trebalo biti. S druge strane, kad smo u pozi čučnja, puborektalni mišić, koji se koristi za izbacivanje izmeta, opušteniji je. Vaš rektum je ispravljen i manje se naprežete", izjavio je on prošle godine

Pročitajte više