Sve prednosti namirnice za koju se ova starleta kune da zbog nje ima ravan trbuh

Foto: Instagram, 123 RF

SLAVNA starleta ima troje djece i ravan trbuh.

Od svih sestara Kardashian, 38-godišnja Kourtney definitivno vodi najzdraviji život. Redovito vježba i pazi kako se hrani, što se itekako vidi na njenom isklesanom tijelu. No, to i dalje ne objašnjava njen savršeno ravan trbuh, nakon čak tri poroda.
 
 
A trbušne mišiće kakve bi sigurno poželjele mnoge među vama, majka troje djece, među ostalim, duguje samo jednoj namirnici s kojom započinje baš svaki dan. Na svojoj stranici Kourtney je otkrila kako je za njenu liniju ponajviše zaslužan grejp, koji jede svakog jutra.
 
 
To zapravo ima jako puno logike, jer se radi o namirnici koja odlično topi masti i ubrzava metabolizam zahvaljujući flavonoidu naringina, a Kourtney ističe i kako će puno bolji učinak imati ako pojedete grejp, nego da od njega napravite sok. A ako već možete birati među raznim vrstama, zvijezda preporučuje da uvijek odaberete crveni, jer ima bolji antioksidativni učinak od žutog.
 
 
Neka istraživanja tvrde i kako možete smršaviti bez da jedete grejp, već da sam miris grejpa pomaže u suzbijanju apetita!
 
 
Kourtney ovaj trik duguje svojoj baki, koja je u dvorištu imala stablo, a ako ne volite gorkasti okus ove voćke, ona i za to ima rješenje. "Dodajte malo morske soli umjesto šećera kako biste ublažili gorak okus", savjetuje zvijezda, a mi vam donosimo još neke prednosti ovog voća.
 
1. Obnova oštećene kože
 
Grejp sadrži antioksidanse koji pomažu u obnavljanju oštećene kože i bore se protiv razvoja naborane kože. Plod grejpa sadrži spoj nazvan spermidin, koji može usporiti proces starenja stanica.
 
2. Kosa će vam izgledati ljepše
 
Sok od grejpa sadrži vitamine A i C za poticanje rasta kose. Tu i tamo isperite kosu sokom od grejpa ili potražite proizvode koji sadrže grejp.
 
 
3. Sprečava prištiće
 
Grejp također ima antiseptička svojstva koja pomažu ubiti bakterije i spriječiti prištiće.
 
4. Odličan je za masnu kožu
 
Grejp ima prirodna svojstva koja oslobađaju kožu od viška ulja i mogu suziti pore. 

Pročitajte više