Svjetski rekorderi u zgibovima i sklekovima suočili se s nevjerojatnim izazovom

GUINNESSOVA knjiga svjetskih rekorda okupila je četiri sportaša koji drže rekorde u sklekovima i zgibovima te im postavila novi izazov. Četiri rekordera su Ron Cooper, Luis Vargas, Adam Sandel i Sverre Diesen. 

Prvo, Cooper i Vargas su se udružili kako bi pokušali oboriti svjetski rekord u sklekovima u tandemu. Cooper je stavio noge Vargasu na leđa i stopala učvrstio o njegova ramena. Prethodni rekord za ovaj podvig je 33 ponavljanja, a Cooper i Vargas nadmašili su to s 35. Zatim Sandel i Diesen pokušavaju napraviti isto i odrađuju 36 ponavljanja.

"To je bilo zvjerski", komentirao je Cooper. 

Potom Sandel pokušava oboriti rekord u zgibovima u 60 sekundi koji iznosi 74 ponavljanja. Napravio je 72, što znači da nije uspio. 

Vargas je s 89 ponavljanja oborio rekord za najviše izvedenih Spiderman sklekova u minuti, dok je Diesen s 44 ponavljanja postavio novi povijesni rezultat u broju sklekova na jednoj ruci.

Na kraju Cooper i Sander ruše i rekord u najviše povlačenja u jednoj minuti. Trenutni rekord bio je 30. Cooper je napravio 31 ponavljanje, a Sandel 36.

Pročitajte više