Top 7 mjesta za jogu i meditaciju za mlade

U užurbanoj svakodnevici i konstantnom bombardiranju informacijama, sve više mladih traži oazu mira i ravnoteže. Joga i meditacija postaju popularne metode za postizanje unutarnjeg mira i fizičke kondicije. Predstavljamo vam sedam najboljih mjesta u Hrvatskoj gdje se mladi mogu posvetiti jogi i meditaciji.

 

1. Park Maksimir, Zagreb

Maksimir nije samo oaza zelenila u srcu Zagreba, već i idealno mjesto za jogu. Ranom zorom ili predvečer, mnogi mladi se okupljaju na prostranim livadama parka, gdje prakticiraju asane ili meditiraju uz zvuke prirode.

 

2. Marjan, Split

Ova šumska park-šetnica s prekrasnim pogledom na Split i okolicu pruža brojne kutke gdje možete razviti svoj jogijski tepih ili pronaći mirnu lokaciju za meditaciju uz zvuk valova.

 

3. Yoga Centar Rijeka

Smješten u srcu Rijeke, ovaj centar pruža razne tečajeve joge prilagođene svim razinama znanja. Posebna pažnja posvećuje se mladima kroz radionice i posebne tečajeve.

 

4. Ljetna škola meditacije na Hvaru

Svake godine na otoku Hvaru organizira se ljetna škola meditacije koja privlači mlade iz cijele Europe. Osim što pruža vještine meditacije, omogućava i upoznavanje s istomišljenicima.

 

5. Dubrovački zidovi i plaže

Dubrovnik, poznat po svojim povijesnim zidinama, također je domaćin brojnim grupnim časovima joge, posebno tijekom ljeta. Također, tihe plaže u blizini grada idealne su za meditaciju uz more.

 

6. Yoga Home, Osijek

Ovaj moderni studio u Osijeku postao je omiljeno mjesto mnogih mladih. Nude se tečajevi joge za početnike, ali i napredne tehnike meditacije za one iskusnije.

 

7. Nacionalni park Plitvička jezera

Iako je poznat po svojim impresivnim slapovima i jezerima, Plitvice su također mjesto gdje mnogi mladi dolaze tražeći mir. Meditacija uz zvuk vode i šuma može biti nezaboravno iskustvo.

 

Bilo da ste iskusni jogi ili tek započinjete s meditacijom, Hrvatska nudi brojne predivne lokacije i centre gdje možete njegovati svoj duh i tijelo. Uz praksu i pravo okruženje, svatko može pronaći svoj unutarnji mir.

 

Pročitajte više