Tortilje od cvjetače: Ukusna i zdrava zamjena za kruh

Foto: 123rf
 
TORTILJE od cvjetače idealan su izbor za brojne dijete, poput Paleo ili bezglutenske, jer ne sadrže brašno i vrlo su zasitne, te se lako uklapaju u svaki obrok. 
 
Možeš ih koristiti za sendviče, poslužiti ih s umakom, priložiti uz jelo ili ih jednostavno jesti same. Priprema ovih ukusnih tortilja neće ti oduzeti puno vremena, a oduševit će svakoga. 
 
Potrebne su ti sljedeće namirnice:
 
- 3/4 glavice cvjetače
- 2 jaja
- 1/4 šalice nasjeckanog svježeg korijandera
- sok pola limete (možeš dodati i malo naribane korice)
- sol i papar 
 
Upute:
 
1. Pećnicu zagrij na 190 stupnjeva, a lim obloži papirom za pečenje.
 
2. Cvjetaču usitni u multipraktiku, a zatim ju stavi u mikrovalnu pećnicu na 2 minute. Smjesu dobro promiješaj, te kuhaj u mikrovalnoj dodatne 2 minute. Kuhinjskom krpom ili gazom dobro iscijedi cvjetaču (pripazi da se pritom ne opečeš jer je smjesa jako vruća).
 
3. U zdjeli izmiješaj jaja, cvjetaču, korijander, limetu, sol i papar. Rukama oblikuj 6 malih tortilja te ih posloži na papir za pečenje.
 
4. Tortilje peci 10 minuta, oprezno ih okreni na drugu stranu te vrati u pećnicu na dodatnih 5 do 7 minuta. Ohladi ih na rešetki.
 
5. Iako ih možeš jesti i pripremljene u pećnici, najukusnije su ako ih nakon toga dodatno zapečeš na tavi. Dovoljno je zagrijati tavu, lagano pritisnuti tortilje i čekati minutu do dvije, dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

 

Pročitajte više