Transformacije slavnih koje su obilježile 2023. i šokirale javnost

Foto: EPA, Instagram

Regulacija tjelesne težine ključna je za održavanje dobrog zdravlja. Ipak, mnogi se i dalje bore s viškom kilograma, bilo zbog užurbanog rasporeda ili nedostatka znanja o zdravoj i uravnoteženoj prehrani. Oni koji ostanu dosljedni na svom putu mršavljenja uspijevaju skinuti kilograme. 2023. nekoliko je slavnih pokazalo transformacije koje su šokirale javnost.

Kelly Clarkson

Američka kantautorica Kelly Clarkson dospjela je na naslovnice zbog impresivnog gubitka težine. Pjevačica je skinula 20 kilograma koje je dobila nakon što se zbog razvoda 2022. suočila s problemom emocionalnog prejedanja. Clarkson tvrdi da je promijenila životne navike te u svakodnevicu uključila strogu dijetu i intenzivne treninge.

Oprah Winfrey

Slavna TV voditeljica Oprah Winfrey, koja sljedeći mjesec puni 70 godina, 2023. završava velikim osobnim uspjehom. Iako su joj pomogli lijekovi za mršavljenje, još je samo tri kilograma dijele od željena 72 kilograma.

"Posljednji obrok pojedem u 16 sati, pijem puno vode i slijedim program Weight Watchers, koji se temelji na bodovanju", izjavila je Winfrey, inače vlasnica 10 posto dionica tvrtke Weight Watchers.

Riječ je o režimu u kojem su hrana i obroci podijeljeni na bodove na temelju udjela proteina, ugljikohidrata, masti i vlakana. Oprah je dijetu prvi put isprobala još 2016. godine i tada joj je savjetovano da hrana koju u danu konzumira ne prelazi 30 bodova, što je određeno njezinom visinom, godinama, spolom i trenutnom težinom. Već u prvom tjednu bila je pet kilograma lakša, piše Daily Mail.

Cillian Murphy

Ranije ove godine irski glumac Cillian Murphy izgubio je desetak kilograma za ulogu u Oppenheimeru Christophera Nolana. Izjavio je da je morao smršavjeti kako bi što vjerodostojnije utjelovio fizičara J. Roberta Oppenheimera, "oca atomske bombe". Murphy je htio izgledati što sličnije Oppenheimeru, koji je "živio na cigaretama i lulama", pa je gladovao i neko vrijeme živio na jednom bademu dnevno.

Park Min Young 

Korejska glumica Park Min Young izgubila je impresivnih 35 kilograma za ulogu u dramskoj seriji Marry My Husband. To joj nije prvi put da se podvrgnula strogom režimu zbog posla. Young je za prethodnu ulogu skinula deset kilograma. Pribjegla je strogoj dijeti koju je isplanirao nutricionist. Dijeta se sastojala od konzumiranja samo jabuka i tekućine tijekom tri dana.

Zac Efron

Ekstremna fizička transformacija glumca Zaca Efrona nema koga nije začudila. On nije smršavio, nego je za ulogu hrvača Kevina Vona Ericha nabio impresivnu mišićnu masu.

"Bio je to jedinstveni fokus tih mjeseci. Moj život bio je na pauzi. A ta potreba da budem savršen... pretvorila se u opsesiju", rekao je za Variety.

 

Pročitajte više