Treba vam nova oprema za skijanje? Stiže Crni petak!

Foto: Promo

VAŠE stare skije su ogrebane, pancerice vas žuljaju, a ski odijelo se polako raspada? Osvježite svoj zimski outfit novim komadima skijaške opreme zahvaljujući ludim popustima na Crni petak, 29. studenog!

Poklonici skijanja jedva čekaju kraj godine kako bi napokon uživali u snježnim čarima na padinama domaćih ili inozemnih skijališta. Osim izbora gdje će i kada skijati, nezaobilazno pitanje koje se postavlja na početku svake zimske sezone je treba li obnoviti opremu za skijanje?

Bez obzira jeste li početnik ili rekreativni skijaš, trebat ćete kvalitetnu i udobnu ski opremu koja će vas čuvati od hladnoće, snijega i neočekivanih ozljeda. Ona nije jeftina, no traje godinama, stoga je najbolji način da je kupite – na akcijama. Iskoristite izuzetno povoljna sniženja koje donosi Crni petak i ugrabite nove pancerice, skije ili skijaške hlače!

Skijaška obuća

Skijaške cipele, odnosno pancerice su najvažniji dio skijaške opreme jer u njima provodite cijeli dan spuštajući se niz planinu. Zadatak im je da čuvaju zglobove od iznenadnih trzaja i udaraca te stoga moraju biti prilično stisnute uz nogu, a istodobno i udobne. Pogrešan izbor pancerica može vam pokvariti zimovanje, stoga odvojite dovoljno vremena za isprobavanje nekoliko različitih modela i veličina. Ne ustručavajte se prošetati kao robot po trgovini sportske obuće i upitati prodavača za pomoć oko nedoumica, dodatnih informacija ili savjeta.

Skije

Skijaška industrija posljednjih nekoliko godina jednako teži modernom dizajnu i upotrebi najnovije tehnologije pri izradi skija. Zato je kupcima sve teže pronaći najidealniju skiju među brojnim ponuđenim modelima – da nam odgovara širina i duljina skije, tvrdoća ili mekoća, torzijska stabilnost i krutost savijanja, njezin izgled, itd.

Olakšajte si potragu tako što ćete umjesto „najboljeg modela skija“ tražiti onaj koji najbolje odgovara vašoj razini i načinu skijanja, te koji vam ostavlja dovoljno prostora za napredovanje. Čim nađete skije u koje ste se do ušiju zaljubili, kupite štapove i prikladne vezove, tj. fiksirane graničnike koji vam omogućuju da se i fizički povežete sa skijama.

Skijaško odijelo

Skijate li samo jednom godišnje tijekom zimskih praznika, vlastite skije i pancerice vam zapravo i ne trebaju. Njih ćete još i moći posuditi, ali odjeću baš i ne! Na snijeg i temperature ispod nule se ne odlazi bez adekvatne skijaške hlače i jakne. Osim što vas na skijalištima griju i zadržavaju toplinu tijela tijekom cijelog dana, skijaško odijelo ujedno štiti tijelo od ogrebotina i ublažava bolove od potencijalnih padova.

Colmar, Benger, Reusch i Cygnus tek su neki od poznatih marki skijaških odijela koje krasi vrlo atraktivan izgled, vodootporni materijali najnovije tehnologije te udobnost. Neka vas visoke cijene skijaških hlača i jakni ne brinu – ove zime će snježna padina biti vaša modna pista zahvaljujući izuzetno povoljnoj akciji na Crni petak!

Skijaška kaciga i naočale

Pravi skijaš zna da kaciga čuva glavu na skijalištima, dok specijalne naočale štite oči i lice od sunca, vjetra, hladnoće i ozljeda u slučaju pada. Robusne ili modernog dizajna, s vidljivim ili skrivenim otvorima za zrak, s pokrivalima za uši ili bez njih, u setu zajedno s naočalama ili vizirom? Neka vas u prodavaonicama opreme za skijanje ne uplaši šarolik izbor najnovijih modela kaciga, nego ih isprobajte – sve! Jedino tako ćete pronaći najprimjereniju zaštitu za svoju glavu i lice, a zimovanje provesti neopterećeno.

Krajem studenog započinje već tradicionalno ludilo s popustima. Crni petak je jedinstvena prilika koja se ne propušta, i zato se opremi za skijanje od glave do pete – u Hervisu, gdje vas čekaju nevjerojatna sniženja na najtraženije skijaške marke!

Pročitajte više