Foto: 123rf
Danas napravite najzdraviji roštilj - dokažite da nije samo meso vladar na roštilju!
Čak štoviše - ražnjići s malo mesa i puno povrća bit će idealan "zalogaj" uravnoteženih nutrijenata - sve na jednom, dva - tri štapića. Uz još dodatne salate, ali sa što manje umaka - roštilj će doista biti sve što vam treba.
I zato osim mesa obavezno pripremite i:
1. Kukuruz
2. Patlidžan
3. Tikvice
4. Paprike
5. Luk
6. Rajčice
7. Gljive
8. Ribu
I krumpir - naravno!
I povrće i meso najbolje će i najzdravije biti ako se prethodno marinira s malo ulja (za sve) i začinskog bilja. No, ako ćete raditi ražnjiće važno je znati kako se neke namirnice trebaju peći duže, pa ih tako i pripremati.
Luku primjerice ne treba duže od 2-3 minute uz okretanje, tikvicama, patlidžanu, paprikama - ne treba dulje od 5 minuta, gljivama treba nešto duže, a rajčicama oko 4 minute.
Uz sve to pripremite i malo ribe za gradele - i vaš će obrok biti savršen. A izbor - taman!
I znajte - za roštilj treba vremena - radite ga sa strpljenjem i pažnjom - na laganijoj vatri - da svaka namirnica uspije dobiti najfinije okuse, a ribu - kao i meso - početi peći laganije, a tek na kraju malo zapeći.
U slast!