Trener podijelio što možete napraviti kako biste dosegli 15 posto tjelesne masti

Foto: Pexels

TRENER Paul Revelia napravio je nekoliko promjena u svojoj rutini koje su mu pomogle da udio tjelesne masti smanji na samo 10 posto, ali priznaje da taj cilj nije nužan svima. Zato se u novom videu na svom YouTube kanalu fokusirao na ostvariviji cilj, a to je snižavanje tjelesne masti s 20 na 15 posto te ponudio par jednostavnih savjeta temeljenih na vlastitom iskustvu.

"Ne morate pratiti kalorije, ne morate čak ni biti super marljivi, možete popiti malo alkohola, ali govorit ću o nekoliko zamjena", kaže te dodaje da je važno paziti da jedete prave omjere makronutrijenata, odnosno proteina, ugljikohidrata i masti.

Prvo, preporučuje izbacivanje majoneze ili alternativa poput senfa iz prehrane. Drugo, iako su jaja izvor proteina, kad se jedu cijela, doprinose dnevnom unosu masti, govori.

"Umjesto da pojedem pet, šest ili sedam cijelih jaja, pojest ću samo dva, a ostatak potreba zadovoljiti bjelanjcima", ističe.

Revelia predlaže da čips od krumpira zamijenite tanko narezanim krumpirom pečenim u pećnici i da birate sokove bez kalorija. 

Kad je u pitanju kuhanje, savjetuje da ulje dodajete sprejom, a ne direktnim izlijevanjem iz boce. 

"To vam štedi puno kalorija", zaključio je.

Pročitajte više