Trik za čišćenje lica postao je viralan pa ga mnoge žene isprobavaju. Ima li smisla?

JESTE li se ikada vratili s plaže, a lice vam je bilo naočigled čišće? Ne, ne umišljate. Slana morska voda može imati brojna ljekovita svojstva.

Jedna korisnica TikToka primijetila je nakon povratka s godišnjeg odmora da joj se lice znatno očistilo i zato je odlučila plažu donijeti u svoju kupaonicu pa je napravila tonik od morske soli. Njezin video u kojem pokazuje blistav ten trenutno ima četiri milijuna pregleda.

@leacrylics

and this makes so much sense. sea salt is healing. ##acne ##clearskin ##seasalt ##fyp

♬ original sound - Leenis

Djeluje li zaista morska sol u suzbijanju akni?

Mogla bi, ali morate pripaziti kako je koristite.

"Morska voda može pomoći u isušivanju prištića, no isto tako izvlači i svu vlagu i hidrataciju iz vašeg lica", kaže plastični kirurg dr. Anthony Youn.

To je također razlog zašto vaša kosa nakon uranjanja u more može djelovati poput slame.

Morska sol također ima neka antimikrobna svojstva, što je može učiniti korisnim lijekom za suzbijanje bakterijskih akni. Jedno je istraživanje pokazalo da je kupanje u otopini soli bogate magnezijem učinkovito za smanjenje suhoće kože i upala. Ljudi koji pate od ekcema i psorijaze su također našli rješenje u slanoj morskoj vodi. Nacionalno udruženje za ekceme čak preporučuje dodavanje šalice kuhinjske soli u vodu za kupanje kako bi se olakšali napadaji.

Kako pravilo napraviti sprej od morske soli i kako ga koristiti

1. U bocu s raspršivačem ulijte žličicu morske soli i pola šalice tople vode i protresite.

2. Poprskajte slanu otopinu na lice nakon čišćenja, a također ga možete pošpricati po ručniku te ga staviti na lice na nekoliko sekundi.

3. Nakon toga obavezno nanesite hidratantnu kremu na lice kako ne biste previše isušili kožu.

4. Izbjegavajte ovaj tretman ako ste prije toga odradili piling lica.

Pročitajte više