U Hrvatsku je stigao najprodavaniji naslov 2023., oduševit će sljedbenike posta

Foto: Shutterstock

IZDAVAČKA kuća V.B.Z. objavila je svjetski hit, priručnik Post za žene dr. Mindy Pelz, koji se bavi tim aktualnim trendom u prehrani. Priručnik pojašnjava koje su tijekom posta specifične potrebe ženskog tijela i njihovih hormona.

Kako se ističe u najavi, ta ugledna stručnjakinja za žensko zdravlje i post svojim je preporukama i savjetima, koje dijeli na popularnom podcastu, na YouTube kanalu i društvenim mrežama, pomogla milijunima žena diljem svijeta da povrate formu i prihvate novu paradigmu zdravlja koja funkcionira za ženski organizam.

U svojoj knjizi najprije upoznaje čitatelje s različitim stilovima posta: povremenim (12 do 16 sati), autofagijskim (dulji od 17 sati), postom za resetiranje crijeva (24 sata), postom za trošenje masti (36 sati), postom za resetiranje dopamina (48 sati) i postom za resetiranje imunosnog sustava (dulje od 72 sata).

Pokazuje i kako uskladiti post i menstrualni ciklus, kao i prilikom ulaska u menopauzu, kako sigurno slijediti produljeni post (od 17 do 72 sata), te koje su najbolje namirnice za prekid posta i kako izgleda optimalna prehrana za održavanje metaboličkog zdravlja. 

"Usto, detaljno se objašnjava 30-dnevni program posta za resetiranje u kojem se kombinira post i normalna prehrana. Tu su i isprobane strategije i protokoli specifični za pojedine zdravstvene probleme, kuharica s šezdesetak ukusnih recepata, kao i korisni trikovi i alati koji će pomoći ženama poput vas da u svoj život uspješno ugrade razdoblja posta", napominje se.

> Čuli ste za povremeni post? Iznenađujuće mijenja tijelo

Izdavač ističe kako taj vodič, za razliku od univerzalnih rješenja, pruža program prilagođen specifičnim potrebama uz pomoć kojega se rješavaju problemi s prekomjernom težinom, čestim upalama i usporenim metabolizmom.

Mindy Pelz, koja je doktorirala kiropraktiku na Sveučilištu u Kansasu, afirmirala se programima za osnaživanje žena. Među njezinim klijenticama su, među ostalima, zabavljačica LeAnn Rimes, bivša vozačica automobilskih utrka Danica Patrick i influencerica Jesse Itzler. 

Objavila je bestselere The Menopause Reset (2021.) i Post za žene, koji je bio najprodavaniji naslov nakladničke kuće Hay House 2023. godine. Njezin The Resetter Podcast svrstan je među 20 najutjecajnijih američkih znanstvenih podcasta na Appleu, a YouTube kanal dosad ima više od milijun pretplatnika i 60 milijuna pregleda.

Pročitajte više