U korizmi se odrekao hrane i pije samo pivo, a rezultat je sve šokirao

Foto: Twitter

AKO pratite novosti u svijetu fitnessa i prehrane, dobro znate da ti pojmovi ne idu pod ruku s alkoholom. Velika većina medicinskih stručnjaka se slaže da alkohol, a posebno pivo, izravno doprinose zdravstvenim problemima kao što su bolesti srca i jetre. Pivo možda jest ukusno, ali hranjivo nije.

Ipak, stanovnik Ohija, Del Hall, dospio je u novine svojom neobičnom korizmenom odlukom. Najavio je da se narednih 46 dana odriče hrane i da će piti samo pivo i vodu. Neki su mu rekli da je lud, neki da će umrijeti, ali nitko nije očekivao ono što mu se zapravo dogodilo.

Hall je smršavio skoro 15 kilograma. Svoje sljedbenike redovito informira o napretku pa je tako otkrio da mu je u 30 dana težina spala sa 132 kilograma na 117. 

“Vojni sam veteran. Bio sam prvi u svemu u vojsci i prošao mnoge izazove, a ovaj mi se učinio posebno zanimljivim”, izjavio je Hall novinarima na početku svog izazova.

Sad zaključuje da je žrtva bila vrijedna rezultata, ali upozorava na druge učinke koje je iskusio.

“Najčudnija stvar su moji snovi. Svake noći sanjam hranu. Mentalno jasnije razmišljam, a nakon tjelesnih aktivnosti se manje znojim. Inače imam zdravu probavu, a sada mi se čini da moja crijeva proizvode neku vrstu mulja”, otkrio je.

Inspiracija za izazov bili su mu bavarski redovnici koju su u 17. stoljeću preživljavali korizmu na dijeti kakvoj se i sam podvrgnuo. 

“Ponajbolji bavarski pivari odlučili su prakticirati takvu dijetu i održavali je tijekom korizmenih dana. Nazivali su pivo tekućim kruhom”, pojasnio je.

Hall je zadivljen efektom i namjerava nastaviti piti pivo do kraja korizme. 

Pročitajte više