Upoznajte "čeličnu časnu" - 86-godišnju triatlonku koja je postala nova Nikeova muza

Screenshoot: Facebook

NEKA vam ova 86-godišnja triatlonka bude inspiracija jer kao što vidite, sve se može kad se hoće, ili kako bi to "Iron Nun" najljepše rekla - najveći neuspjesi života su trenuci kada se niste usudili barem probati!

Sa svojih 86 godina časna sestra Madonna Bruder, poznata kao "čelična časna", odnosno "Iron Nun" nakon mise odlazi trčati triatlone. U svojoj poznoj dobi ima kondiciju i snagu kojom sigurno šiša ne samo upola mlađe već i puno puno mlađe ljude. Neka vam zato bude inspiracija jer nije li baš ona dokaz da naše tijelo doista može štošta, pomaknuti neviđene granice, samo ako imate volje probati i izdržati. Jer ako žena od 86 godina može sudjelovati na skoro svakom "čeličnom" triatlonu gdje im je prosječna tura - oko 4 kilometra plivanja, 180 kilometara biciklom i 45 kilometra trčanja tada, vjerujemo, i vi možete prilično pomaknuti svoje granice.

Neka vam bude i inspiracija ako mislite da ste možda već malo prestari za žestoke početke, jer se sestra Madonna prvi put upoznala s triatlonom u svojoj 48 godini. Zanimljivo je da je do tog otkrića došla tako što je htjela i sama doseći onaj novo harmonije tijela i duše o kojoj je oduvijek propovijedala i slušala na misama.

Zato je odlučila trčati i trenirati svaki dan, bez izgovora. Nakon jutarnje mise prvo trči, a potom pedalira oko 65 kilometara koliko joj treba do jezera gdje potom pliva.

Svoj prvi triatlon uspješno je savladala u Irskoj 1982. godine, u dobi od 52 godine, a 2005. godine postala je najstarija trkačica koja je uspjela završiti super-teški Ironman triatlon na Havajima. tada je i zaradila svoj sada već nadaleko poznat nadimak Iron Nun.

Deset godina kasnija sestra Madonna i dalje ima čvrstu volju, te se i dalje natječe i s mladima i starima. Iza sebe ima i nekoliko rekorda, u dobi od 84 godine nastupila je i na jednoj reklami za Nike te postala planetarno popularna. Zapravo, ekipa iz Nikea ostala je oduševljena ne samo njenom snagom i izdržljivosti već činjenicom da je pomaknula sve granice i svima pokazala da godine zaista ne trebaju imati puno veze s brojkom, već onime kako se čovjek osjeća iznutra. 

Zaista prava inspiracija. 

I samo da se zna - iza nje su i triatloni koje nije uspjela dovršiti, no u dobi od 86 godina još uvijek niti ne pomišlja da prestane.

Pročitajte više