Viktorijina anđelica otkrila cijenu uspjeha: Pila sam tablete koje suzbijaju apetit

MANEKENKA Erin Heatherton progovorila je o pritisku pod kojim je bila kako bi ispunila standarde ljepote koji se očekuju od Viktorijinih anđelica. U podcastu koji istražuje kontroverznu povijest i kulturni utjecaj Victoria's Secreta pod naslovom Fallen Angel, Heatherton, koja je nosila krila od 2010. do 2013., progovorila je o ekstremnim mjerama kojima se morala podvrgnuti kako bi održala svoju figuru. 

"Došla sam do točke da sam radila neke stvari koje nisu davale rezultate. Gledajući unatrag, znam da je to stvar biologije i funkcioniranja tijela. Niste iste veličine s 18 i s 25", kaže. 

Osim što je bila na dijeti i morala vježbati, nutricionisti su joj davali tablete za mršavljenje s fenterminom, što je sredstvo za suzbijanje apetita slično amfetaminu. 

"Ne znam zašto sam na to pristala. Jednostavno si nisam mogla priuštiti da ostanem bez posla. Počela sam si ubrizgavati HCG (hormon proizveden tijekom trudnoće). Samo sam htjela smršaviti", dodaje.

Heatherton danas više nije ljuta na to što joj se događalo, ali želi podijeliti svoju priču kako bi pomogla svima koji se bore s tjelesnim problemima.

"Ne želim da itko ima poremećaj prehrane ili da mrzi svoje tijelo. Znam kakav je to osjećaj. Kada imate poremećaj prehrane, gubite slobodu, to vam proždire život. Stvarno sam puno radila i vježbala da bih došla do ove točke na kojoj se danas nalazim", zaključila je.

Pročitajte više